- hirdetés -

Rendkívüli az érdeklődés a diákmunka iránt Békés megyében. A diákok munkába állását elősegítő programra újabb pénzt érkezett, így bővülhet a diákmunkások köre.

A 2013-2014-es évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerő-piaci program indult. Ez már diák korban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását, hogy a jövedelem mellett tapasztalatokat is szerezzenek, ami később segít nekik az elhelyezkedésben.

Az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények július 1. és augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához. Annak a diáknak, aki ily módon szeretne dolgozni, előbb regisztrálnia kell magát a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

A program Békés megyében is sikeres. Ezért a megnövekedett foglalkoztatási igények kielégítésére Békés megye a diákok foglalkoztatására újabb 16,8 millió forint forrás-kiegészítést kapott.
– Így már 130 millió forint áll rendelkezésre erre a célra. A központi program segítségével a megyében jelenleg már 1600 diák dolgozik. A forrás-kiegészítés pedig augusztusban további 200 diák foglalkoztatására ad lehetőséget, így a program összesen 1800 diák munkához jutását segíti elő megyei szinten – tájékoztatott Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A program Orosházán is zajlik. Az Orosházi Járási Hivatal a program keretében eddig 124 diák foglalkoztatását tudta elősegíteni, több mint 13 millió forint támogatás odaítélésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.