Építik a vízvezetéket Orosháza és Monori úti tanyák között, a 474-es számú főúton várhatóan május végéig kell fokozott figyelemmel közlekedni.
- hirdetés -

Vezetéképítési munkálatok miatt kell fokozott figyelemmel és lassabban közlekedni a 474-es számú főúton, Orosháza és a Monori úti tanyák közötti részén. A Békés Megyei Ivóvízminőség-javító program keretében van szükség a munkára, a vezeték elhelyezése a kerékpárút és közút közötti területen történik ezért a nappali munkavégzések idejére félpályás forgalomkorlátozásokra kell számítani ezen a szakaszon a gépjárművezetőknek, és a kerékpárral közlekedőknek egyaránt. A munkák várhatóan május végéig tartanak.

(Fotó: Rajki Judit)
Fokozott figyelemmel és lassabban ezen az útszakaszon is, várhatóan még egy hónapig (Fotó: Rajki Judit)

Az ivóvízminőség-javító programra azért van szükség, mert megyénkben sem felel meg a víz az uniós előírásoknak – többek között a magas arzéntartalom miatt. Mint korábban megírtuk, Orosházát és külterületét érintően több mint 180 ingatlanba vezethetik be az ivóvizet a program keretében,  és több kilométer elosztóhálózatot építenek ki.

Megyénk 66 települését érinti az átfogó ivóvízminőség-javító program, amely közel 35 milliárd forintból valósul meg. A beruházás keretében 33 új kutat fúrnak a dél-békési egészséges ivóvízbázison, valamint összekötik és bővítik a települések közötti regionális rendszereket, illetve központi víztisztítót építenek ki. Az érintett településeken mintegy 370 ezer ember juthat a jövőben egészségesebb ivóvízhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.