- hirdetés -

Kutyákkal telt meg hétfő délután a belváros – Hack János szervezésében szolidaritási sétán vettek részt, felhívva a figyelmet a felelős kutyatartásra. Aláírást is gyűjtöttek azért, hogy Orosházán is legyen kutyafuttató.

Foltosak, pöttyösek, kicsik és nagyok, gazdáikkal együtt a katolikus templom előtti téren gyülekeztek március 16-án, hétfő délután. A közel 30 kutya izgatottan figyelte egymást, a bátrabbak barátkoztak. A rendőri felügyelet mellett zajló körséta 17 órakor indult a Rákóczi utca irányába, kutyák és gazdáik a Huba utcán, majd a Könd utcán sétáltak, és értek vissza az indulási pontba. A Szikhát kutyamenhely négy gazdára váró kutyusa is nagy örömmel sétált végig önkéntes vezetőikkel, az orosházi állatmentők egy felépült kutyusa is vidáman lépkedett a tömegben.

Felelősséggel - értük! A felelős állattartásra havta fel a figyelmet a hétfői civil megmozdulás Fotó: Zavada Andrea
A felelős állattartásra hívta fel a figyelmet a hétfői civil megmozdulás (klikk a képre) Fotók: Zavada Andrea

A március 2-án történt, két kutya életét követelő kutyatámadás kapcsán ezzel a sétával szeretnénk felhívni a figyelmet elsősorban a felelős állattartás fontosságára. Csak akkor vegyünk magunkhoz házi kedvencet, ha pontosan átgondoltuk az ezzel kapcsolatos felelősséget, kötelezettséget, ha úgy tetszik terheket is. Legyünk tudatában, hogy egy életre választunk  mondta Hack János, aki vakvezető kutyájával, Tüttővel vezette a sort. János hozzátette, hogy további sétákat tervez, jövő hónapban a vakvezető kutyák világnapja alkalmából a munkakutyákra is szeretnék felhívni a figyelmet.

A séta további célja, hogy szeretnének Orosházán egy kijelölt kutyafuttatót, a négylábúakat szolgáló cél megvalósítása érdekében aláírást is gyűjtöttek. Főként a lakásban tartott kutyák gazdái vélik úgy, nagy szükség lenne városunkban is egy olyan helyre, ahol a kutyusok póráz nélkül, biztonságban és önfeledten szaladgálhatnak, anélkül, hogy bárkit zavarnának.

A kezdeményezéssel egyetértők keressék Hack Jánost Facebook oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.