- hirdetés -

Megkezdődött a versenyszezon, az orosháziak remek eredménnyel térhettek haza a vésztői magyar bajnokságról.

Február 21-22-én Vésztő adott otthont a 2015. évi Ifjúsági, Junior, Felnőtt, Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, melyen az Orosházi Toldi SE versenyzői is képviselték magukat, nem is akárhogyan.

57 kg-ban Kékegyi Henriett 55 kg-ot teljesített (egyéni csúcs), ezzel a junior kategóriában ezüstérmes lett. A 15 éves Nagy Nikolett 55 kg-ot (egyéni csúcs) nyomott a 63 kilósok között, így az ifiknél magyar bajnok, a junioroknál második helyen végzett. Pogány Andrea 63 kg-ban, 70 kg-os nyomással a felnőtt kategóriában negyedik, a masterseknél első lett. Andi az abszolút masters értékelésben is a harmadik helyen végzett. 72 kg-ban Balázs Renátának 72,5 kg-ot sikerült teljesítenie. Ezzel juniorban első, felnőtteknél harmadik lett, illetve új junior országos csúcsot állított fel. Németh Éva 84 kg-os súlykategóriában 77,5 kg-os (egyéni csúcs) nyomásával junioroknál magyar bajnok, felnőtteknél bronzérmes lett. Schneider Erzsébet szintén a 84 kilógrammosok között versenyzett: 65 kg-ot teljesített, ezzel a felnőtteknél negyedik, a masterseknél első helyezett lett. A masters abszolút értékelésben a dobogó felső fokára állhatott.

+84 kg-ban Lovas Mónika, Haklik Dorottya és Szabó Ágnes versenyeztek. Móni 105 kg-ot (egyéni csúcs) teljesített, így a junior korosztályban ezüstérmet, a felnőtteknél az ötödik helyet szerezte meg. Ezen felül junior kategóriában az abszolút értékelésnél a dobogó harmadik fokára állhatott. Dóri 82,5 kg-ot (egyéni csúcs) nyomott, így a junioroknál a harmadik helyen végzett. Ági három érvényes, magabiztos nyomást produkált, a harmadik fogásra 141 kg (egyéni csúcs) is sikerült. Így a felnőttek között magyar bajnok lett, és beállította az új országos csúcsot is. Felnőtteknél abszolút második. A női junior csapat első lett, a felnőttek második helyen végeztek.

Összesen hat országos csúccsal

A férfiaknál ifjúsági kategóriában 66 kg-os súlycsoportban Nagy Ádám és Paczuk Ádám indultak. Nagy Ádám 72,5 kg-ot (egyéni csúcs) nyomott, ezzel ötödik, Paczuk 100 kg-mal (egyéni csúcs) bronzérmes lett. A 14 éves Havrán Róbert élete első versenyén 83 kg-ban indult, ahol 100 kg-ot teljesített, az ifiknél a dobogó második fokára állhatott. 93 kg-ban Majoros Róbert és Szöllősi Gábor küzdhetett. Robi 162,5 kg-ot nyomott, ezzel a junior kategóriában bronzérmet szerzett. Gábor a felnőttek között indulva 160 kg-ot teljesített, és a 7. helyen végzett.

Szászi Milán a 105 kg-osok között magabiztosan versenyezett, három érvényes nyomást mutatott be. Már az első fogása új ifjúsági országos csúcs volt (150,5), de utána még kétszer megjavította, így 165 kg-on fejezte be a versenyt. Az ifjúságiaknál magyar bajnok, abszolútban első, junioroknál második lett.

120 kg-ban a juniorok között Farkas Ádám és Rajos Erik indultak. Ádám három érvényes nyomást bemutatva csak nehezebb testsúly miatt lett ezüstérmes 180 kg-os (egyéni csúcs) nyomásával. Erik 125 kg-ot nyomott, ezzel az ötödik helyen végzett. +120 kg-ban is remekeltek versenyzőink. Véró Alex elsőéves juniorként már az első fogásával (172,5 kg) megjavította az országos csúcsot, majd másodjára és harmadjára is, végül 190 kg-ot sikerült teljesítenie. Ezzel 20 kilóval múlta felül az eddigi országos csúcsot. A junioroknál versenyezett, ahol magyar bajnok lett.

Bodnár István 200 kg-ot teljesített, így a felnőtteknél a dobogó harmadik fokára állhatott, a masterseknél magyar bajnok lett. Sőt, a masters országos csúcsot is megjavította 50 kilógrammal, a ruhás csúcsot 27,5 kg-mal. István a masters abszolút értékelésben első helyen végzett. Farkas Mátyás a masterseknél bizonyult veretlennek, hisz 210 kg-os nyomásával magyar bajnok lett, illetve a masters1 kategóriában az abszolút első helyet is magáénak tudhatta. A férfi ifjúsági csapat harmadik, a junior második helyen végzett.

Az orosházi toldisok eredménye összegezve: 15 első, 9 második, 9 harmadik, 2 negyedik, 3 ötödik, 1 hetedik hely. Ezen felül hat új országos csúcsot állítottak fel.

A vésztői képekért kattintsatok kattintsatok ide, az orosházi klub közösségi oldalára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.