- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, az Országos Könyvtári Napok helyi eseményeinek fő szervezője lett a hét embere.

Közösségi tér legyen a könyvtár – ezen munkálkodik Csaba 1995 óta kollégáival együtt. Emellett 1996 és 2009 között az Orosházi Élet munkatársa is volt, 2001-ben pedig Törköly Józseffel könyvet írt Kardoskút története címen. Megállíthatatlanul dolgozik, új ötletekkel áll elő. Veszíts el egy könyvet! címen 2008-ban országos olvasást népszerűsítő játékot indított, amely még napjainkban is fénykorát éli, és az orosházi volt az első magyar, bloggal rendelkező könyvtár – köszönhetően neki is.

Buzai Csaba
Buzai Csaba

Három éve webkettes akkreditált képzéseken vesz részt oktatóként a Könyvtári Intézet felkérésére. 2012 szeptembere óta vezeti a helyi bibliotékát. Kollégáival közösen azért dolgoznak, hogy közösségi tér legyen a könyvtár. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani, két olvasókör és egy klub működik náluk, számos programot, találkozókat és játékot szerveztek.

– A Könyvtári Napok programjait is úgy alakítottuk ki, hogy minden korosztály találjon valami neki valót. A gyerekeknek játszóház, társasjáték, az időseknek Lélekvitamin klub, a köztes korosztályoknak előadások, könyves szelfi, és a szombati könyves blogger találkozó – avatott be Csaba. Hozzátette: a könyvtár fontos szerepet játszik a város kulturális életében, az olvasás pedig a személyiség fejlődésében, kortól függetlenül. A bibliotéka olvasóinak létszámát is igyekeznek folyamatosan bővíteni, a programokon felül sok új könyvvel várják az olvasókat.

– Szerencsére komoly segítséget kaptunk az önkormányzat részéről, és lehetőségünk nyílt arra is, hogy új könyveket vegyünk. Vásárlásnál természetesen az olvasóink kívánságait is figyelembe vesszük. Szeretnék, hogy a könyvtár folyamatosan bővülő szolgáltatásai és dokumentumai minél szélesebb körben elérhetők legyenek – összegezte Buzai Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.