- hirdetés -

Senki nem fellebbezett az október 12-i választás után, így a polgármester, az egyéni képviselők és a nemzetiségi képviselők megkapták a megbízólevelet.

– A választás estéjén, a szavazatok összeszámolása és a mandátumok megállapítása után a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy fellebbezéssel, kifogással éljenek az eredménnyel szemben. Ez a határidő október 16-án 16 órakor lejárt. Mivel nem érkezett semmilyen kifogás, így jogerőre emelkedett a képviselői helyekről szóló határozat – mondta Fiam Tibor, a Helyi Választási Bizottság alelnöke.

Ezt követően jogilag sem volt akadálya, hogy a bejutott egyéni képviselők átvegyék megbízólevelüket. Ez pénteken délelőtt meg is történt, a városháza kistermében Fiam Tibor adta át a dokumentumot, elsőként Dávid Zoltán polgármesternek, majd a 10 egyéni önkormányzati képviselőnek. Őket a roma, a német és a román nemzetiségi önkormányzat képviselői követték.

A megbízólevelek már a képviselőknél vannak (Fotó: Rajki Judit)
A megbízólevelek már a képviselőknél vannak (Fotó: Rajki Judit)

A listán bejutott négy települési képviselőnek még várnia kell a mandátum átvételével. Mivel az ő helyüket az egyéni képviselők párt hovatartozásai befolyásolják, így a listás helyek ellen október 16-tól lehet fellebbezni. Ha a 3 napos határidő alatt nem érkezik kifogás, az ő képviselői helyük is jogerőre emelkedik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.