- hirdetés -

Veszélyes levelek landolnak a K&H-ügyfelek postaládáiban. A legjobb, ha azonnal töröljük ezeket az e-maileket.

Az e-mailek esetében a feladó a „K&H e-bank”, a tárgy pedig ennyi: „Uzenet”.

„Tisztelt vásárló. Kaptál egy új figyelmeztető jelzést. Számláját elérheti ha.” – áll az üzenetben. Ez a kissé érthetetlen, kissé magyartalan szöveg a tartalma annak a levélnek, amit adathalászok küldözgetnek a K&H Bank ügyfeleinek. A levélben szereplő linkre kattintva egy, a pénzintézet netbanki belépőoldalához megszólalásig hasonlító oldalra jut a felhasználó – írja a penzcentrum.hu.

Az online bankolásban járatlanok csak nehezen veszik észre a különbséget, ha pedig megadják felhasználónevüket és jelszavukat, azok már el is jutottak az illetéktelenekhez – akik ezen adatok birtokában hozzá tudnak férni a felhasználó bankszámlájához.

Az átverős belépőoldal
Az átverős belépőoldal

A különbséget az URL-ben vehetjük észre legkönnyebben: a kamu levél nem a bank biztonságos oldalára visz, hanem egy bizonyos http://www.conhecasaoluis.com.br/ oldalra.

Fontos tudni, hogy a bankok soha nem kérnek e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést, tehát nem küldenek olyan e-mailt, ami a netbanki belépőoldalra irányítja a felhasználót. Ne adjuk meg tehát a belépéshez szükséges adatainkat ilyen felületen, a legjobb, ha azonnal töröljük ezeket az e-maileket! Használjunk víruskereső valamint a trójai alkalmazások elleni védelmet nyújtó programot és rendszeresen frissítsük azt. Telepítsünk tűzfal-szoftvert is, amit szintén rendszeresen frissítsünk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.