- hirdetés -

Mintegy 1,6 millió forintból új burkolatot kapott az alvégi temető egyik útszakasza.

A temető látogatói közül már többen jelezték, hogy a parkolótól a sírokig vezető út kátyús, esős időben nagyon sáros. Ezt a rossz állapotban lévő részt újította fel a helyi evangélikus egyházközség.

– Mostanra jutottunk odáig, hogy ezt az 1,6 millió forintos költséget be tudjuk vállalni. A tervek szerint idén, halottak napja előtt mindenképpen sort kerítettünk volna a munkálatokra, ez szerencsére hamarabb sikerült – tudtuk meg Németh Bélától, az Orosházi Evangélikus Egyházközség felügyelőjétől.

Meglehetősen rossz állapotban volt ez az útszakasz, 110 méter hosszan megújul (Fotó: Rajki Judit)
Meglehetősen rossz állapotban volt ez az útszakasz, 110 méter hosszan most megújult (Fotó: Rajki Judit)

Az alvégi temetőben az elmúlt három évben több mint 20 millió forintos beruházások valósultak meg: felújították a ravatalozótszóróparcellát építettek, a második világháborús hősi temetőben sétány készült. Pályázati forrásból most az első világháborús temetőkertet is felújították (hétfőn avatás, részletek itt), a legújabb pedig a sokak által kifogásolt útszakasz felújítása: 110 méter hosszan, 2,5 méter szélességben záróréteget kap a szakasz, aszfalttal borítják és az út mentén csapadékvíz elvezető árkot is ásnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.