- hirdetés -

Elkészült a várost bemutató fotóalbum. Orosháza – városi ARCképek címmel hiánypótló kiadványt adott ki az önkormányzat.

A bemutatóra szeptember 19-én 17 órától kerül sor a Városházi Galérián, ahol egyben tárlatmegnyitót is tartanak. Kiállítják az album egyes képeit, amelyek később a polgármesteri hivatal első emeletén kerülnek állandó helyükre.

A kiállítás megnyitását és a könyv bemutatását Kaiser Ottó fotóművésztől hallhatják az érdeklődők. A Magyar Művészetért díjas alkotó munkássága is befolyásolta az album képi világát, ezért kapott szerepet a bemutatón.

A fotóalbumot szerkesztőségünk tagjai készítették el, miután az Orosházi Média Kft. kapta a megbízást. A látásmódot egy József Attila-idézet tükrözi legjobban: „már száz ezer éve nézem, amit meglátok hirtelen”, azaz az orosháziak számára is talán új részleteket tár fel azzal, hogy nem a teljesség bemutatására törekszik, sokkal inkább a részletek kiemelésére. Hangulatot ad a város hétköznapjairól, ünnepeiről, felvillantja értékeit – ahogy eddig még nem láttatták a helyi kiadványok. Az idelátogatókban a részletek felvillantásával hiányérzet keltése a cél, amely nyomán elindulhatnak az egész felfedezésére, megismerésére.

A könyv borítója
A könyv borítója – ezt kell keresni a könyvesboltokban

A könyv hét fejezetben foglalja össze mindazt, amit vendégeinknek szívesen megmutatnánk, elmesélnénk városunkról. A tematikus fejezetek fantázianevek alatt gyűjtik össze a képanyagot a főtér, a természeti látnivalók, Gyopárosfürdő, valamint gazdasági, kulturális és szellemi értékeinkről és az épített környezetről. A fejezetzáró fotók időutazásra adnak lehetőséget.

A gyulai DÜRER nyomdában készül a városi album (Fotó: Varju Mihály)
A gyulai DÜRER nyomdában készül a városi album (Fotó: Varju Mihály)

A magyar mellett angol, román és szerb nyelven rövid szöveges összefoglalót is kap az olvasó a jelen Orosházájáról, valamint a múlt meghatározó jegyeiről a város történetében. Az albumot kétezer példányban adták ki, kereskedelmi forgalomban is kapható lesz hamarosan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.