- hirdetés -

A hét embere néven új rovatot indítottunk. Első alanyunk sokrétű ember, és szeret a fiatalok között mozogni. Persze ez nem nehéz neki, hiszen tanár.

Új rovatunk első alanya Csányi László, aki a Táncsics gimnázium matematika, fizika, informatika és média szakos tanára.

Csányi László
Csányi László

A Táncsics Stúdióhoz 2007-ben csatlakozott, 2009 óta annak vezetője. Jelenleg 22 diákkal foglalkozik rendszeresen, de alkalmanként egy-egy projekt kapcsán ez a szám meg is duplázódhat. Legfőbb feladatának tekinti, hogy a filmes alapok elsajátítása közben igazi csapatot kovácsoljon a fiatalokból. Igyekszik fejleszteni a stúdiósok kritikai érzékét, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor filmet néznek. Közösen elemzik a látottakat: mitől lesz valami jó, és mitől nem. A stúdiósok látókörét is tágítja. Jelenlegi munkájukról itt olvashatsz.

A Life című film forgatása mellett egy másik nagy projektbe is belekezdtek. Egy minisorozatot készítenek, amelynek első epizódjának forgatókönyve már papíron van. Csányi László elmondása szerint ez a munkájuk azért különleges, mert az elejétől a végéig együtt dolgozik a csapat. Nincsenek kiosztva részfeladatok, együtt írják a forgatókönyvet is, így valóban egy közös produktumról beszélünk majd a sorozat befejeztével.

Arra sarkallja a diákokat, hogy minőségi munkát végezzenek, hogy érdemes legyen a nagyközönségnek bemutatni. Viszont ha mégsem sikerül azon a színvonalon megvalósítani, amelyet megcéloztak, akkor is sok mindent tanulnak a munka során.

Csányi László hitvallása szerint nem is az eredmény, hanem az út a fontos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.