- hirdetés -

Kiosztottuk az Orosházi Helyi Érték-díjat. A szerkesztőség tagjai tanakodtak, kikértük mások véleményét is, majd döntöttünk. Íme az első díjazottak.

Az Orosházi Média Kft. idén először díjjal jutalmazta a helyi alkotókat, közülük is azokat, amelyek az Orosháza Fesztivál keretében felléptek. Két kategóriát hirdettünk: hagyományőrzés és modern értékek címszavak biztosították, hogy a nagyon eltérő műfajokat ne kelljen összehasonlítani.
– Mind az Orosházi Életben, mind az OrosCafén, mind az Orosházi Városi Televízióban rendszeresen mutatjuk be az Orosházán működő és alkotó csoportokat. Úgy döntöttünk, hogy idén díjazzuk azokat, akik megítélésünk szerint kiemelkednek a sorból – adta meg a díj megalapításának okát B. Imre Julianna ügyvezető-helyettes, az OVTV felelős szerkesztője. – Ezzel is ösztönözni kívánjuk azokat, akik az alkotásban találják meg kiteljesedésük eszközét.

Hagyományőrzés: Harangos Néptáncegyüttes

A hagyományőrzés kategóriában nagyon egyértelmű volt a szerkesztőség álláspontja. Nem volt kérdés, hogy a néhány éve újra életre hívott Harangos Néptáncegyüttest díjazzuk, hiszen folyamatos és töretlen a szakmai fejlődésük, kiváló közösség alakult pár év alatt. A néptánccsoportról nemrégiben írtunk hosszabban, itt olvashatjátok.

A díjazottak - a néptáncosok és Keresztesné Deák Andrea tanítványaival a főtéren (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A díjazottak – a néptáncosok és Keresztesné Deák Andrea tanítványaival a főtéren
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Modern értékek: Keresztesné Deák Andrea

A modern értékek esetében kikértük a művelődési központ szervezőinek véleményét is a fellépők korábbi tevékenységére vonatkozóan – ami a városi fellépéseket illeti.

Így esett a választás Keresztesné Deák Andrea moderntánc-pedagógus csoportjaira. Az elmúlt 11 évben a művészeti iskola keretein belül számtalan országos és nemzetközi versenyen vettek részt, világbajnoki címek birtokosai a tanítványai mind csoportban, mind egyéniben. Egy-egy tanévben általában 100-120 gyerek tanul nála, több telephelyen tartja az órákat. Közben a képzésekre járt, diplomát szerzett. Ennek is köszönhető, hogy ősztől egy békéscsabai tánciskola intézményvezetője lesz.
– Az orosházi szálakat nem lehet egy nyisszantással elvágni, a kötődés ennél sokkal erősebb – vallja a táncpedagógus. – Maradok a városban oktatói minőségemben, csak nem a művészeti iskola keretein belül. Ezekben a hetekben alakul ki ennek a hogyanja. A szülők biztatására, a lányok kérésére folytatjuk a közös munkát azokkal, akik az új feltételek mellett is tudják vállalni.

Terveink szerint a későbbiekben a díjat a sport területén is kiadjuk majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.