- hirdetés -

Az Orosházi Lakásszövetkezet alapszabályt módosított és pert indított azok ellen, akik nem fizettek határidőre. Több tízmillió forint a tét.

Alapszabály módosítást fogadott el április 8-án az Orosházi Lakásszövetkezet küldöttgyűlése. Erre azért is szükség volt, mert a közelmúltban a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék Cégbíróságának korábbi végzését. Ez alapján 60 napja volt az Orosházi Lakásszövetkezetnek, hogy helyreállítsa a törvényes működést a küldöttek létszámával összefüggésben.

A lakásszövetkezet jogi képviselője, dr. Kaszai Balázs a küldöttgyűlésen történtekről elmondta, hogy többségében egyhangú szavazással az egyes Alapszabályi rendelkezések megváltoztak. Többek között új elem a küldöttválasztásra vonatkozó rendelkezések újraszabályozása, a meghívó hirdetménnyel történő közlése, valamint a küldöttek jogainak szabályozása, az ügyvivő elnök, póttag és könyvvizsgáló Alapszabályba emelése.

Adós fizess!

Az ügyvéd elmondta, hogy tájékoztatta a küldötteket a tartozások behajtásának menetéről.
– A részletfizetési kedvezménnyel élő azon tagok ellen, akik a részletek teljesítésének nem tettek eleget önkéntes vállalásuk ellenére (14 fő), pert indítottam az Orosházi Járásbíróság előtt. Ebben a perben 2013. április 25-én lesz tárgyalás a mintegy 10 millió forintot meghaladó tartozás érvényesítése iránt. Úgyszintén tájékoztattam a küldötteket arról, hogy a mintegy 60 millió forintot érintő, és kb. 150 adós elleni pert ezen hét péntekén nyújtom be a Gyulai Törvényszékre. Ezen időpontig még teljesíthető a 2013. március 31. napjáig fennálló tagi tartozás – mondta dr. Kaszai Balázs.

A küldöttgyűlésen tájékoztatást adtak még az OTP Bank területi képviselői a lakásszövetkezetet érintő hitelfinanszírozási lehetőségekről, továbbá a katasztrófavédelem helyi képviselője a tűzvédelmi előírásokról nyújtott iránymutatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.