- hirdetés -

Az orosházi vékonykolbásszal második helyet nyertek Békéscsabán.

Az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület október 21-én a Csabai Kolbászfesztiválon két kategóriában nevezett és mérettetett meg. Az egykori békéscsabai hentesmester ,a ” kolbászkirály” Krajcsó Pál emlékére a Csabai Kolbászfesztivál rendezői tavaly indították útjára azt az új versenyszámot, ahol vékony- és vastagkolbász készítés volt a feladat. Az első ilyen versenyen idén februárban az orosházi kolbászklub vastagkolbásza aranyérmes lett.

Az orosházi kolbászklubosok. Középen Uhrin Zoltán, a Békéscsabai Kolbászklub elnöke, aki a kép készítése után nem sokkal tragikus hirtelenséggel elhunyt (Fotó: orosházi kolbászklub)

A csapat most is elkészítette vékony- és vastagkolbászát, amivel újra versenybe szálltak. A vékonykolbásznál a zsűrizés a kolbászfesztiválon volt, az orosháziak ebben a kategóriában a második helyet szerezték meg. A vastagkolbászok kiértékelése jövő márciusban történik majd.

A töltöttkáposzta főző versenyen a klubot Szilasi H. Tamás és Szilasi H. Béla képviselte. Az általuk készített étel legnagyobb zsűrije az orosházi kolbászkészítő csapat volt, akik kiürítették a bográcsot.

A sikert elérő csapat tagjai: Kovács Imre, Sándor László, Restály György, Vígh Antal és Dr. Muntyán János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.