- hirdetés -

Kis közönség, nagy közönség, mi ugyanolyan elánnal játszunk mindig – vallja a Molnár Dixieland Band.

Komolyan veszi a muzsikálást a szegedi Molnár Dixieland Band, amely gyakran megfordul Orosházán, legutóbb, augusztus 18-án az Árpád-kertben álltak a nagyérdemű elé. Akár a sportolók, ha pályára állnak, mindhalálig játszanak, kis és nagy közönség között nem tesznek különbséget. Két vendégüket is kérdeztük zenéről, elhivatottságról.

– Emlékeim szerint mindig sikerünk volt Orosházán, a Bille udvarban zajlott koncertünkre különösen emlékszem, nagyon jó volt az akusztikája. Kis közönség, nagy közönség, mi ugyanolyan elánnal játszunk mindig. Van Szegeden egy klubunk, nyolcvanan férnek be, ott havonta egyszer játszunk, ugyanúgy, mint egy nagy koncerten. Talán a 48 éves fennállásunknak az is a titka, hogy van egy olyan filozófiánk a zenével kapcsolatban: ne csak paprikás legyen, mint a szegedi paprika, hanem úgy játszunk, mint a sportolók, akik akár meg is halnak a pályán. Ezt csak így lehet – emelte ki Molnár Gyula.

Remek zenészek, remek hangulat (klikk a képre) Archív fotó: Kecskeméti Krisztina

Berki Tamás és Szulák Andrea vendégszereplésének mi az apropója?

– Tulajdonképpen az, hogy mindig megpróbálunk olyan ismert szólistákat felkérni, akik hajlandók is velünk ezt a stílust játszani, tudják is csinálni ezt a stílust: swingtől a ragtime-ig, a countrytól a boogie-woogie-ig bármi előfordul.

Színházban, televízióban szerepel, és természetesen énekel. Mi az elsődleges? 

– Alapvetően énekesnő vagyok, hiszen az a tanult foglalkozásom és az a nyelv, amit nagyon önfeledten és magabiztosan beszélek. A színházat nagyon szeretem, mert egy nagyon komoly játszótér és rádöbbentett arra, hogy csapatban jobb játszani, mint egyedül – mondta el az OrosCafenak Szulák Andrea. – A televíziózás nekem mindig csak játék volt, az soha nem volt részemről egy nagyon komolyan vett valami, hogy úgy mondjam, én nem éreztem nagy médiafelelősséget. Nagyon fura, hogy manapság már tapasztalom, mennyire nagy ereje van a médiának és mennyire sokat várnak az embertől, ha médiaszemélyiség, néha ez egy kicsit még nyomasztó is.

A közeljövő terveiről, hogyha hallhatnánk kicsit konkrétabban valamit…

– Szeptemberben újraindul a Szerencsekerék a Story4-en, azt fogom vezetni.

Melyik az igazi Berki Tamás: aki tanít, vagy aki énekel?

– Nem tudom ezt a kettőt szétválasztani. Szóval minden abból fakad, hogy énekelek, mert ugye, aki énekel, azt kérték fel, hogy tanítson, és sok boldogságom van a tanításban, de minden az éneklésből fakad. A tyúk-tojás mintájára azt mondanám, az éneklés – emelte ki a különleges jazz-énekesi tehetsége miatt széles körben elismert énekes-zeneszerző, Berki Tamás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.