- hirdetés -

Tizenhat új magyar állampolgárt köszönthetünk. 

Csütörtök délelőtt öt, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar írta alá a honosítási okiratot dr. Dancsó József polgármester jelenlétében. Ők Péterrévéről, Kisiratosról, Nagyszalontáról, Szabadkáról és Resicabányáról érkeztek, hogy jogilag is magyarok lehessenek.

Délután tizenegyen gyűltek össze azok, akik már Orosházán élnek, hogy a házasságkötő teremben elmondják az esküt, aláírják az okiratot és átvegyék az új búzából sütött kenyeret Zalai Mihály alpolgármester, Mariné Csuzi Márta anyakönyvvezető és a rokonok, barátok előtt.

A honosítási okirat aláírásának pillanata (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Többek közt Nagykároly, Topoja, Klézse, Szászrégen, Székelyudvarhely szülöttei lettek magyar állampolgárok. Akad, aki a városi kórházban dolgozik, más a Linamar vagy épp a Guardian munkatársa. Van, aki már nagymama, más pedig még a családalapítás előtt áll. Közös azonban bennük az, hogy megható pillanatok után csütörtökön valamennyien teljes jogú tagjai lettek a magyar államnak. Zalai Mihály Babits Mihály Hazám című versének részleteivel köszöntötte az új magyar állampolgárokat, majd álmaik beteljesülését kívánva koccintott velük.

Orosháza több alkalommal adott  már teret a magyar állampolgárságot kérvényezőknek, hogy letehessék esküjüket és ezzel hivatalosan is magyar állampolgárok lehessenek. Kapcsolódó cikkeinket itt találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.