- hirdetés -

Az iskolában 41 tanuló lett kitűnő.

A Eötvös iskola ebben a tanévben célul tűzte ki a környezeti kultúra, a környezettudatos magatartás kialakítását, ezért a tanév elején elkezdődött az iskolában a szelektív hulladékgyűjtés és folytatódott a szárazelem valamint a papír gyűjtése. Az „Egy gyerek- egy virág” akciónak köszönhetően valamennyi tantermet zöld növények díszítik, amelyeket a tanulók felelősségteljesen ápolnak – derült ki az iskolától kapott beszámolóból.

A Természettudományos héten a diákok előadásokon szereztek ismereteket a téma kapcsán, és vetélkedőkön adhattak számot tudásukról.

– Az intézménynek a 2010/2011-es volt a 25. tanéve – ezt méltón megünnepelték. Minden program ennek a szellemében zajlott. Voltak kiemelt rendezvények: a Nagy sportágválasztó, a jótékonysági József bál, a 25 órás sportmaraton, a Nagy versmondás, az Iskolatörténeti kiállítás és a Gálaműsor. A tanév végére elkészült az a DVD, ami a 25 év dokumentumait, képeit tartalmazza – összegezte Mucsi Ágnes igazgató.

Fontos az iskolában a tehetséggondozás, ami elsősorban matematika-számítástechnika, valamint sportiskolai tagozaton valósul meg, ám tanórán kívüli színterei is vannak, ilyen a színjátszó- és a néptánc szakkör. A magyarságtudat, lokális identitás erősítése kapcsán részt vettek Rákóczitelepen a Hagyományőrző Napon, az Eötvös–napi irodalmi műsoron pedig a tanulók megismerhették Eötvös József Békés megyei kapcsolatait. A II. Orosházi Honismereti Hét minden programján részt vettek és eredményesen szerepeltek a tanulók. Az Orosháza Baráti Kör szervezésében a Városismereti vetélkedőn a 7. a osztály csapata első, az 5.a csapata második helyezést ért el. Az iskola tanulói közül 41-en lettek kitűnők, és 40-en részesültek nevelőtestületi dicséretben.

Eötvös-díjat kapott Schmidt Jenőné, valamint Antal Dorina 8.b osztályos tanuló. Az év tanulója Ujj Gréta 7.a osztályos tanuló lett. Az iskola Eötvös emlékplakettel mondott köszönetet támogatóinak.

Tanulmányi eredmények:

Csanki Barnabás Teleki Pál Országos Földrajz verseny megyei 3. hely
Polonyi Cintia és Miklós László Megyei Számítástechnika verseny 3. hely

Sporteredmények:

Országos bajnok lett Kenyeres Barbara kislabdahajításból, majd a Varsóban megrendezett Nemzetközi gyermek atlétika versenyre szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.
Városi diákolimpián: ötvenöt 1. hely, huszonhét 2. hely és huszonnégy 3. hely
Megyei diákolimpián: tizenöt 1. hely, nyolc 2. hely és tizenegy 3. hely
Lány kézilabda országos 2. hely: Kónya Kinga, Aradi Edina, Kránitz Gréta, Tóth Alexandra, Balogh Vanessza
Fiú kézilabda országos 7. hely: Szkaliczki Dániel, Majdán Márk, Kiss Alex, Zvolenszki Attila, Krecsmárik Norbert, Szabó Csanád.
Úszás: Kiss Annamária országos 10. hely.
Birkózás: Ladjánszki Ádám országos 3. hely, Hie Dániel országos 5. hely, Villim István országos 2. hely, Balogh Zoltán országos 3. hely, Mentényi Miklós országos 3. hely, Rácz György országos 3. hely

Az Eötvös Diák- és Pedagógus Sportegyesület „ Jó tanuló, jó sportoló” díját Kónya Kinga 8. b osztályos tanuló, eredményes kézilabdázó kapta. Sportiskolai jutalomban részesült országos diákolimpiai sporteredményt elért 23 tanuló.

Az Orosházi Kézilabda Sport Klub elnöke az egyesület megbízásából elismerésben részesítette Papp Mihály testnevelő tanárt, edzőt, aki leány kézilabda csapattal országos 2. helyezést ért el. Az „OMTK ULE 1913” egyesület elnöke a legjobb labdarúgókat jutalmazta.

A tanévzáró befejezéseként Mucsi Ágnes igazgatónő munkájukat méltatva köszönt el hét nevelőtől, akik szeptembertől más oktatási intézményekben dolgoznak tovább. Végül Gombkötő Valéria igazgatóhelyettes elbúcsúzott Mucsi Ágnes igazgatónőtől, aki az újonnan alakuló összevont intézménybe távozik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.