- hirdetés -

Több mint százan látogattak el Gádoroson az orosházi kórház által szervezett egészségnapra.

A „Tóth asszony-féle” közösségi házban május 30-án számos szűrési lehetőség közül választhattak az érdeklődők. Greksza Lászlóné ápolási igazgatótól megtudtuk, többek között szív és érrendszeri szűrések, csontsűrűség mérés, teljeskörű állapotfelmérés, allergiaszűrés, arcdiagnosztika, homeopátiás tanácsadás, számítógépes lúdtalpvizsgálat, szem- és hallásvizsgálat várta az érdeklődőket. A nagy meleg ellenére több mint százan látogattak el az egészségnapra.

– Azért szervezünk a kórház ellátási területéhez tartozó településeken is egészségnapot, hogy közelebb kerüljünk az emberekhez. Ugyanakkor nem titkolt célunk, hogy egy kicsit népszerűsítsük az orosházi kórház szolgáltatásait. Úgy gondoljuk, hogy a megelőzésre a jelenlegi helyzetnél sokkal többet kell áldoznunk, hisz sokkal kevesebbe kerül a betegségek megelőzése, mint később a gyógyítás – hangsúlyozta az ápolási igazgató.

Az egészségnapot elsősorban az idősebb korosztály keresi fel, de a középkorúak és a fiatalok közül is egyre többen gondolják úgy, hogy jobban figyelnek egészségükre és a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Legközelebb június 30-án, Csorváson szervez a kórház egészségnapot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.