- hirdetés -

Közel 100 hegedűs és csellista mutatta be tudását Orosházán.

Orosházán, a Művészetek Házában rendezték május 22-én a III. Országos Suzuki találkozót. Azonban idén rendhagyó módon nem csak a Suzuki módszerrel tanuló hegedűsök, hanem a csellisták is meghívást kaptak a kétnapos táborba. A közel 100 tanár és diák Jászárokszállásról, Budapestről, Paksról, Tótkomlósról és természetesen Orosházáról érkezett. A találkozó végén a résztvevők zárókoncertet adtak.

Bemelegítés a koncert előtt (Fotó: Melega Krisztián)

– 12 évvel ezelőtt egy siófoki zenei továbbképzésen találkoztam először a Suzuki módszerrel, ami nagyon megtetszett – mondja a találkozó főszervezője, Csernainé Erős Ella, aki egyben a Liszt Ferenc Művészeti iskola hegedűtanára is. – A Suzuki módszer a világon nagyon elterjedt. Lényege, hogy minél kisebb korban, akár 2-3 évesen “anyanyelvi szinten” tanulják meg a gyerekek a zenét, úgy ahogy a beszédet. De a világhírű magyar módszert sem engedjük el, a kettőt ötvözzük. Ám mindez csak akkor eredményes, ha a tanár, a diák és a szülő összehangoltan tesz is érte – hangsúlyozta Csernainé.

Az orosháziak sokszor találkozhattak korábban a Tücsök zenekarral, melynek tagjai a tananyag mellett a Suzuki módszert is megismerhették. Közülük jónéhányan már elismert zenészekké, sikeres emberekké váltak. A zárókoncerten minden diák színpadra lépett és bemutatkozott, nagy siker aratva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.