- hirdetés -

A Talamba Ütőegyüttes orosházi koncertjén bár kevesen vettek részt, sokkal gazdagodtak.

Olyan zenei élménnyel, amely valóban értékes: tehetséges zenészek profi műsorát hallhatták, akik 2010-ben ezzel az új műsorral – a 127 induló együttesből – különdíjasok lettek a szentpétervári Nemzetközi Crossover Kamarazenekari Versenyen.

Az ütős hangszerek világában olyan kirándulást tehettünk, ami sok esetben nevet sem öltött hangszerek sokaságán vezetett át, különböző korok és kultúrák, stílusok keveredtek szórakoztató ritmusok révén. A színházterem előszínpada és a színpad egy része roskadásig telt a félezer hangszer súlya alatt, amelyek között olykor cikáztak a muzsikusok, máskor csöndben surrantak, hogy társaik játéka közben nesztelenül érjenek a következő megszólaltatni váró ütőshöz. Követni sem lehetett, ki melyiken játszik, vagy játszott, a műsor a végére is tartogatott meglepetést, sőt jókedvre derített, felöltött.

Több száz ütőshangszer szólalt meg másfél órában (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az együttes tájékoztatója szerint elismerten a világ hat legjobb ütőegyüttese között jegyzik őket, mintegy félezer ütőhangszert használnak az új Crossover című műsorban.

„Számunkra a crossover világa az, ami biztosítja a különböző stílusok és műfajok békés együttélését. Szabad átjárhatóságával ösztönöz minket, hogy egy izgalmas hangzásvilágban új kompozíciókat teremtsünk. Tehát inkább egy zenei felfogásról, stílusirányzatról beszélhetünk.” – vallják a tagok.

A Talamba tagjai – Grünvald László, Kiss István, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente. A koncerteken közreműködnek: Furák Péter (zongora) Papesch Péter (basszusgitár), Nagy Zsolt (dob).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.