- hirdetés -

Az üvegipari cég az építőipar fellendülését várja.

A város legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta meg ebédre dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen az OROSházaGLAS Kft. ügyvezető igazgatója, Pálfai Tamás is nyilatkozott.

Az üvegipari feldolgozó ágazatban milyen volt a 2010-es esztendő?

Pálfai Tamás

Nagyon küzdelmes, nehéz évet zárunk, mely 2009-hez képest még jobban érezhető, hiszen az építőipari visszaesés bennünket sem került el. De a lehetőségekhez képest elégedett vagyok.

Mindez számokban megfogalmazva mit takar?

A 2,7 milliárd forintos árbevétellel hoztuk a tervet, eredményben kicsit elmaradtunk a 60-70 millió forint körüli eredménnyel. Inkább 2011-re tekintve vannak komoly aggodalmaink, az építőiparban jelentős visszaesés van, mely a feldolgozott üveg értékesítésének csökkenését is érinti.

Hány fővel dolgoznak jelenleg?

Most 186 főt foglalkoztatunk, ez a szám évek óta ezen a szinten mozog. Dolgozót a válság miatt eddig nem kellett elküldeni, azonban elképzelhető, hogy 2011-ben ez is előfordulhat. Ez attól függ, hogyan alakul a megrendelés állomány. Bízom benne egyébként, hogy erre nem lesz szükség, hisz kiválóan képzett dolgozóink vannak, és nagyon nehéz jól képzett munkaerőt találni a mi szakterületünkön, hosszú idő, míg valakit betanítunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.