- hirdetés -

Szerda délután leszakadt az ég Orosházán. A sötét viharfelhőkből először csak eső esett, utána azonban hatalmas jégeső zúdult a városra.
Az autósok elképedve nézik az égi áldást, mindenki félti az autóját.
Gyopárosfürdői olvasóink jelzése alapján fél 3 óta diónyi nagyságú jég esik. Néhol az ablakok is veszélyben vannak.
Az alábbi videót a belvárosban forgattuk.
httpv://www.youtube.com/watch?v=UDUDUX_sIpY

Olvasói fotókért klikkelj Forgó Imi kezére

Olvasónk, Forgó Imi felvétele a jég nagyságáról
Forgó Imi felvétele a jégről.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki a délkeleti országrészre. A villámlokalizációs rendszerük az elmúlt egy órában közel 20 ezer villámot regisztrált. Itt megnézheti hazánk műholdtérképét.
A könyvtárosok igen gyorsak voltak, twitteren osztották meg ezt a videót a jégesőről.
httpv://www.youtube.com/watch?v=RaVy8dtcVl0
16:00
Orosházán a Posta előtt és a Csillag áruháznál is bokáig ér a víz. Olvasóink jelezték, több helyen is összetörte a jég a műanyag esőcsatornákat.
Kecskeméti Kriszti a városháza előtt fotózott
Kecskeméti Kriszti a városháza előtt fotózott
Stábunk – miután forgatott a várost elárasztó jégről – néhány perce elindult a tűzoltók után. A taxiállomásnál egy autós került bajba – a megcsúszott autó a padkáról a sárba csúszott. A tűzoltók kihúzták, személyi sérülés és anyagi kár nem történt. Közben a tűzoltók több helyszínen is azonnali kárelhárítást végeznek.
16:25
Tűzoltók jelenleg a Tompa utcában szivattyúznak. A hirtelen leesett nagy mennyiségű eső okozott gondot. Helyszíni tudósítónk jelentése szerint a Tompa utcát teljes szélességében elárasztotta a körülbelül 30 centiméteres víz. Az utca lezárva, a tűzoltók gőzerővel dolgoznak, ugyanis egy házba betört a víz, de további (mintegy 40) ház is veszélyben van. Az utca ugyan csatornázott, de a hatalmas mennyiségű vizet nem volt képes elvezetni. Túlfolytak az emésztőgödrök is.

A mentés fotóiért klikk a tűzoltóautóra

A Tompa Mihály utcát elöntötte a víz (Fotó: Melega Krisztián)
A Tompa Mihály utcát elöntötte a víz (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
16:27
Bencsik János, az önkormányzat illetékes munkatársa is a Tompa utcán van. Az OrosCafé.hu-nak elmondta, bár a városnak méretezett csatornarendszere van, de ekkora mennyiségű (30 milliliter), hirtelen lezúduló csapadékot a rendszer nem bír el. Ilyen esetekben Bencsik János egyrészt elrendeli a Városüzemeltetésnél a készültséget, valamint elrendeli az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságnál, hogy indítsák meg a szivattyút.
Nem csak az önkormányzat, hanem a Városüzemeltetés, és természetesen a tűzoltóság is ügyeletet tart, hogy a lakosok be tudják jelenteni a víz, jég okozta gondokat.
17:11
A vihar lassan, de biztosan elhagyta Orosházát. Hajdú Péter orosházi tűzoltóparancsnok elmondta: tíznél több riasztást kaptak a vihar alatt és közvetlen utána. Főleg lakóházakba betörő víz okozott problémát, de komoly károkról nem tud.
Forgó Imi megzenésítette az Előd utcai vizes eseményeket
httpv://www.youtube.com/watch?v=-P25qSLS2DA
18:44
Gergő nevű kommentelőnk írta, hogy a viharban beázott az Eötvös-téri sportcsarnok is. Ennek kapcsán felhívtuk Mucsi Ágnest, az Eötvös tagintézmény vezetőjét, aki megerősítette az információt. Azonban hozzátette: nincs szó nagy beázásról, egy helyen csöpögött be a víz. Az igazgató azt is elmondta, hogy a problémáról már korábban tudtak, jelezték azt a sportcsarnokot felújító kivitelezőnek, aki hamarosan megszünteti a beázást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.