- hirdetés -

Orosházán felújítják a Kiss Ernő utcai 10. számú háziorvosi körzet rendelőjét a Terület- És Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően. A több mint 39 millió forintos projekt az orvosi rendelő épületének fejlesztését, akadálymentesítését, energetikai korszerűsítését és eszközparkjának bővítését is biztosítja.

A Békés Megyei Közgyűlés május 2-án jelentette be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok zöld utat kaptak, így az első körös felhívásoknak köszönhetően Orosházára 878 millió forint érkezik Európai Uniós forrásokból.

Teljes körű kivizsgálást tudnak végezni

Orosháza Város Önkormányzata teljes körűen biztosítja a lakosság számára az egészségügyi alapellátásokat. A település lakosságát 13 körzetben látják el a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok, biztosított a védőnői ellátás, az iskola-egészségügyi ellátás és a fogorvos ellátás is – olvasható a Városháza közleményében.

Tavaly, a TOP keretein belül pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Kiss Ernő utcai 10. számú háziorvosi körzet rendelőjének felújítására, mely intézmény 1500 főnek biztosít egészségügyi ellátást.

A rendelő korszerűsítése több mint 39 milliós beruházás (Fotó: Rajki Judit)
A rendelő korszerűsítése több mint 39 milliós beruházás (Fotó: Rajki Judit)

– Jómagam és Dávid Zoltán polgármester rengeteget dolgoztunk azon, hogy létrejöhessen ez a projekt, amely örülök, hogy végre a megvalósulás útjára lép – fogalmazott Antal László képviselő.

A Városháza közleménye szerint, a projekt az orvosi rendelő épületének fejlesztését, akadálymentesítését és energetikai korszerűsítését – határoló falak hőszigetelését, lapos tető szigetelését, nyílászárók cseréjét, az épület tetején napelemes rendszer kialakítását –, valamint eszközparkjának bővítését foglalja magában. A megvalósuló pályázat révén egy saját laboratóriummal is rendelkezik majd az intézmény, melynek köszönhetően nem kell az itt élő idős állampolgároknak a városba utazniuk saját gépjárművel, tömegközlekedéssel vagy betegszállítóval.

– Teljes körű kivizsgálásokat fogunk tudni végezni, amely az ő javaikat szolgálja. Az épület energetikai korszerűsítése is rendkívül fontos lépés, ugyanis a beteg gyermekeknek télen nem kell majd a hidegben levetkőzniük a vizsgálatokhoz – fejtette ki Dr. Patvaros Áron, a körzet háziorvosa.

A pályázat költségvetése bruttó 39 723 571 forint, mely 100%-os támogatási intenzitással bír.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.