- hirdetés -

A PANKKK program jóvoltából a Rock Klub újabb koncertet szervez.
A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) koncerteknek eddig a művelődési ház adott helyet, azonban a zenei stílus miatt januárban, februárban és márciusban az Anno sörözőbe várják a rockzene kedvelőit. Így lesz ez január 16-án is: 20 órától a Pig Might Fly zenél.

Egy kis bemutatás…

Egy róluk írt cikkben olvashatjuk: a Pigs Might Fly zenéjére jellemző, hogy a nu metal-tól a crossover-en át a grunge-ig minden van benne, sőt,  megjelenik még egy kis roma folklór és néhány jazz elem is.
A veszprémi zenekar 2006 októberében alakult, és már 2007 áprilisában meg is volt a banda első koncertje. Ez év tavasszal rögzítették első kislemezüket, a Fevarin EP-t. Ez az album nem várt sikert hozott számukra, hiszen a szakmától is sok pozitív kritikát kaptak, és a közönség elismerését is sikerült elnyerniük. Ezek után lehetőségük volt fellépni többek közt a Subscribe, a Blind Myself, a Superbutt és a The Idoru  zenekarok társaságában is.
httpv://www.youtube.com/watch?v=b_Ghzz_QQxg
2008-ban profi körülmények között vette fel a zenekar a második kislemezét, a Melophobia-t, tavasszal pedig elkészült az első klipjük is a Left-Handed Polar Bear című számra. 2009 februárjában megjelent a lemezük Pig City Life címen.  Ezután az Insane zenekarral közösen szervezett 30 állomásos országos turnén vettek részt. A tavasz folyamán pedig több hazai és külföldi válogatáslemezen is szerepet kapott az album néhány száma.

A zenekar tagjai:
Baky András – dobok; Kovács Gergely – gitár; Sándor Attila – vokál; Szűcs Sándor – basszusgitár; Tóth Róbert – gitár

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.