- hirdetés -

A madarak és fák napján rendezték meg a Vörösmarty iskolában a természetismereti versenyt.

Május 3-án, pénteken immáron 19. alkalommal rendezte meg az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Városi-körzeti Természetismereti versenyt.

– A versenyen az orosházi kistérség három településének nyolc csapata vett részt, az egy ötödikes és két hatodikos tanulóból álló csapatokat felvonultató versenyen. A versenyen az ötödikes és hatodikos természettudomány tantárgy tananyagából, madárhangok felismeréséből, a nemzeti parkok ismeretéből, a kerecsensólyomról és a közönséges bükkről kellett számot adniuk a diákoknak – adta hírül Horváth Antal pedagógus.

Eredmények:

1. helyezést ért el az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk. csapata: Kovács Maja Gréta, Tóth Zerénd, Tomán Laura Éva (felkészítő: Dr. Túri Sándorné), 2. helyezett az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata: Gombkötő Panna Lenke, Vigyikán Eszter, Dupsi Bettina (felkészítő: Megyeri Zsolt), 3. helyezett a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola csapata: Pap Janka, Uj Nóra, Kerekes György (felkészítő: Kovács Andrea).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.