- hirdetés -

Sikeresen mutatkozott be Bordás Dani a kispadon.

Az elmúlt héten edzőt váltott az OMTK-ULE. Buza Barnabást a csapat jelenlegi kapusa, Bordás Dániel váltotta a kispadon. A bemutatkozás fényesre sikerült, a Nagyszénás elleni szomszédvári rangadót 7:0 arányban nyerte az orosházi csapat. Az újdonsült edzővel beszélgettünk eddigi pályafutásáról, az edzői hitvallásáról, a közeli célokról.

Mikor és hol kezdődött labdarúgó pályafutásod?

– Nagyszénáson kezdtem focizni Őze Matyinál és Szelezsán Jánosnál. Onnan kerültem az Orosháza FC-hez. Az általános iskola végéig Orosházán pallérozódtam, volt edzőm Lenti Józsi bácsi és Csizmadia Imre is. Gimnáziumba Budapestre kerültem és a Grund FC-ben folytattam labdarúgó pályafutásomat Buzsáky Ákosnál. Innen Újpestre kerültem, ahol Mészöly Géza irányítása alatt az NB1-ben is pályára léphettem. Majd újra az OFC következett egészen a klub megszűnéséig. Ezután Hódmezővásárhelyen töltöttem el három évet és innen kerültem ki Csíkszeredába.

Az országos sportlapok címoldalán láttuk, ahogyan dobáltak a társak a levegőbe.

– Ez felejthetetlen emlék az életemben. A Dinamo Bucurestivel játszottunk a román kupában és büntetőkkel kivertük a nagy múltú fővárosi csapatot. A huszadik büntető döntött, azt kétszer kellett kivédenem, mert a játékvezető újra rúgatta. Egy kis részem nekem is volt a továbbjutás kiharcolásában.

2016-ban újra Magyarországra kerültél.

– Csíkszeredáról Makóra kerültem, de ott sajnos csak egy év adatott meg annak a csapatnak. Nem fejezték be az NB 3-as bajnokságot. Valószínűleg utoljára a szülővárosomat, Orosházát választottam.

Mindig kapus voltál?

– Általános iskolás években voltam mezőnyjátékos is. Szerettem a mezőnyben is lenni, sokat tudtam kamatoztatni belőle a kapuban is. Ma már csak kispályán játszom mezőnyjátékosként.

Bordás Dániel sikeresen debütált az ULE kispadján (Bohus Krisztián) 

Hogyan jött az edzősködés?

– Az edzőség mindig is érdekelt, édesapámat már csak edzőként láttam, aktív kapusként sajnos nem. Valamint Újpesten, amikor a felnőtt csapat edzett én is mentem ki a kis füzetemmel és jegyzeteltem a gyakorlatokat. Ez a füzetem a mai napig megvan és nagy becsben is tartom. Edzői végzettségek terén még nagyon az elején járok, alap képesítéseim vannak csak. De mindenképpen szeretnék magasabb szintre jutni és feljebb lépni a ranglétrán. Edzői példaképem nincsen, de sok edzőnek tetszik a karaktere és az amit játszat a csapatával. Szerintem mindenkitől lehet tanulni, ellesni valamit, amit tud hasznosítani ebben a szakmában.

Milyen céllal bízott meg a szakvezetés?

– Eddig csak a kapusokért feleltem Marunák Leventével együtt. Most már nagyobb a feladatköröm, de örömmel vállaltam. Ez egy nagyon jó és komoly próbatétel számomra. A megbízatás a nyár végéig tart, és szeretnénk kihozni a maximumot. Ehhez kupadöntőt szeretnénk nyerni és bajnoki ezüstérmet szerezni.

Mi az ars poeticád?

– Kapusként mindenképpen a támadó futball híve vagyok. Könnyebb amikor az ellenfél térfelén van a játék, ott szerzel labdát vagy éppen ha elveszíted, ott könnyebb visszatámadni.

Boér Gábor, Pro-licences edző segíti majd a munkádat, szakmai tanácsadóként.

– Gabit gyerekkorom óta ismerem, mondhatom, hogy jó barátok vagyunk. Könnyen megtaláltuk a közös hangot a szakmában is, nagyon örülök, hogy együtt dolgozunk a csapat sikeréért.

Bordás Dániel legközelebb március 30-án irányítja csapatát. Az OMTK-ULE ekkor fogadja bajnoki mérkőzésen a Medgyesbodzást a Mátrai stadionban. A mérkőzés kezdési ideje: 15 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.