- hirdetés -

Focival emlékeztek az egykori NB I-es játékosra, Cziráki Józsefre.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Cziráki József Emléktornát. Március 15-én, az Eötvös iskola sportudvarán négy csapat mérkőzött meg a kupáért. A résztvevő csapatok: Edit Optika-Hungária, RETRO Orosháza, Barátság-Orosfarm SC, Csütörtöki Foci (Sarkad).

Benkő László, az Orosházi RETRO Labdarúgó Sportegyesület elnöke elmondta, hogy hatodik alkalommal rendezték meg a Cziráki József Emléktornát. A RETRO egyesület pontosan ilyen céllal alakult, egyrészt emléket állít az egykori orosházi labdarúgóknak, másrészt a 45 év felettieknek rendszeres sportolási lehetőséget biztosít szervezett bajnokság keretein belül.

fotó: Nagy Kristóf

– Nem volt szerencsém ismerni Öcsi bácsit, de az elmondások alapján igazi úriember volt. Aki Róla mesél, csak pozitív dolgokat szokott említeni – véli Lövei Roland, az Edit Optika-Hungária labdarúgója.

Eredmények:

RETRO Orosháza – Barátság-Orosfarm SC 1 – 3
Edit Optika-Hungária – Csütörtöki Foci (Sarkad) 7 – 1
Barátság-Orosfarm SC – Edit Optika-Hungária 5 – 5
Csütörtöki Foci (Sarkad) – RETRO Orosháza 1 – 8
Barátság-Orosfarm SC – Csütörtöki Foci (Sarkad) 11 – 0
Edit Optika-Hungária – RETRO Orosháza 4 – 3

Kupagyőzes a Barátság-Orosfarm SC

A körmérkőzések végén a Barátság-Orosfarm SC végzett az első helyen, jobb gólaránnyal megelőzve az Edit Optika-Hungária csapatát. A harmadik helyet a RETRO Orosháza szerezte meg. Negyedik a Csütörtöki Foci (Sarkad) lett.

A Barátság-Orosfarm SC győztes csapata (fotó: BT)

Különdíjak:
A legjobb kapus: Pajkó Péter (Barátság-Orosfarm SC)
Gólkirály: dr. Nagy István (Barátság-Orosfarm SC)
A legsportszerűbb csapat: Csütörtöki Foci (Sarkad)

Cziráki József életútja

Cziráki József 1927-ben született Mezőtúron, hároméves korában költözött át családja Orosházára. A Szentetornyai Petőfihez 15 évesen került, majd egy év múlva az Orosházi Levente Egyletben játszott. 1944 őszén az OMTK igazolta le. Egy rövid békéscsabai kitérő után katonaéveit 1951-től a Szegedi Honvédban töltötte. Itt lett NB I-es játékos, 72 mérkőzésen 20 gólt szerzett. Cziráki József neve a balösszekötők rangsorában Szusza és Puskás mögött volt olvasható harmadikként a ranglistán. A Szegedi Honvéd megszűnése következtében a Szegedi Haladásba igazolt, ahol 1954-1956 között 45 mérkőzésen 10 gólt lőtt. 1957-ben a szintén első osztályban szereplő Komlói Bányászhoz került, 22 mérkőzésen 6 gólt rúgott. Összesen 139 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, középpályásként 40 gólt szerzett. Egy év kivárás után tért haza Orosházára, 1963-ban az Orosházi Kinizsi játékosaként fejezte be aktív pályafutását. Ezután több csapatban edzősködött: Orosházi Kinizsi, Battonya, Medgyesbodzás, Oh. Dózsa Tsz, Oh. Üveggyár, Mezőhegyes, Oh. HÖR Dózsa. Haláláig a Berta József Labdarúgó Alapítvány kuratóriumi tagjaként tevékenykedett. Orosházán hunyt el 2010. április 12-én.

Cziráki József kiérdemelte az „Orosháza város sportjáért”, valamint az „Orosháza labdarúgásáért”díjat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.