- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár életében nem ritka, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett különböző érdekes programokkal kedveskednek az orosháziaknak. A keddi Kon-Tiki koncert is egy volt ezek közül.

Szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt lépett fel a Fehér Béla vezette Kon-Tiki együttes először a könyvtárban. Azóta sok minden változott, csak a siker nem, amit a nívós gitárzenével arattak a fiúk.

Kedd este zsúfolásig megtelt a gyermekkönyvtár az érdeklődőkkel. A könyvtárosok folyamatosan hozták az újabb és újabb pótszékeket, egészen addig, míg már nem fért be több. Így is voltak akik állva hallgatták végig a koncertet. Buzai Csaba könyvtárigazgató elmondta, szereti ezeket az esteket.

– Sok embert be tudnak hozni ezek a rendezvények a könyvtárba, aminek örülünk. A nézők jól szórakoznak, a zenészeknek pedig egy plusz fellépési lehetőséget kínálnak ezek az esték. Nekünk egy kis plusz munka, de mindenki jól jár – foglalta össze az igazgató.

Jó hangulatú, remek koncertet adott kedd este a Kon-Tiki (Fotó: Nagy Kristóf)

Fehér Béla zenekarvezető elmondta, mindig örömmel jönnek a könyvtárba és ezt a zenei korszakot is szeretik.

– Visszatérünk a hatvanas évekbe, a rock zene gyökereihez. Ezúttal a csendesebb módját választottuk, akusztikus hangszerekkel idézzük fel a Shadows és a korszak más nagy sztárjainak örökzöld slágereit. Ezek a dalok egy kicsit „munkásak”, már ami az interpretálást illeti, de mindannyian apró gyermekkorunk óta ismerjük, szeretjük, játsszuk. Mondhatnám, benne van az ujjainkban. Nagyon remélem, sikerül örömet szerezni velük a közönségnek – mondta el a koncert előtt Fehér Béla.

Nem csalódott senki a koncert nézői közül. Az előzetesen ígért Shadows, Ventures és Spotnicks örökzöldeken kívül hallhattunk Jean Michel Jarre slágert, és hangos sikert aratott a Yackaty Sax, vagyis a Fecsegő szaxofon – ezúttal gitárokon előadva. Hetényi „Monyók” László, Körmöczi Zoltán, Szőke Szabolcs és Fehér Béla nagy hangszeres tudásról tanúbizonyságot téve, jókedvvel, hitelesen adták elő az örökzöldeket és szereztek kellemes estét azoknak, akik befértek a gyermekkönyvtár termébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.