- hirdetés -

2024-ben is folytatódik a nagy kaland és az útvonal nehéz és kihívásokkal teli lesz. A rally történetében harmadszor Guineába és Sierra Leonébe is ellátogat a Bamako mezőnye.

A legendás Dakar Rally, ideiglenes távozásakor egyetlen szellemi örököst hagyott maga után. A Budapest-Bamako a sivatagi rallik lángját vitte tovább Afrikában. A rajt nem Párizs, hanem Budapest, a cél pedig mindig egy más nyugat afrikai főváros. A költségek elviselhetőbbek, a szabályok kötetlenebbek, de a kaland és a kihívás ugyanaz.

Egy korábbi versenyen, a híres „millió csillagos hotelben” éjszakázik a mezőny (Fotó: Körös Autó Team)

A rallit három kategória valamelyikébe sorolva teljesíthetik a nevezők: verseny kategória, 4×4 túra és túra kategória. A verseny és a 4×4 túra kategória indulóinak több lesz a földutas, nehéz szakasz, sokkal több kihívással, mint eddig valaha,  de az esti táborok célpontjai ugyanazok lesznek. 

A kétszeres Bamako-győztes, orosházi Pásztor András vezette Körös Autó csapat a verseny kategóriába nevezett, egy Toyota Land Cruiser lesz a társuk – reméljük a legvégéig. A rajt helyszíne Budapest, a cél pedig guinea&sierra leonei Freetownban lesz.

Az idei futam is egy extra hosszú, három és fél napos szuper maratoni etappal kezdődik. Ezen a több mint 3100 kilométeres szakaszon még nem lesznek feladatok, „csak” végig kell menni rajta. Az afrikai rész a marokkói Fez-ből indul, bemelegítésképpen az Atlasz hegységen átvágva.

Az idei Budapest -Bamako Rally eseményeiről és az orosházi versenyző szerepléséről természetesen a későbbiekben beszámolunk az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.