- hirdetés -

Két orosházi sakkozó is érmet szerzett Kiskunfélegyházán.

Az Orosházi Sakk Egyesület két versenyzője sikeresen szerepelt január 13-án a kiskunfélegyházi XI. Móra kupa sakkversenyen. A junior korosztályban induló Czombos Olivér bronzérmet szerzett, a felnőttek között szereplő Kunos Zoltán szintén a harmadik helyen végzett.

– Remek verseny volt, nagyon jól éreztem magam, küzdelmes partik voltak. Öt ponttal a harmadik helyen végeztem a 31 fős felnőtt mezőnyben – nyilatkozta röviden Kunos Zoltán.

A 13 esztendős Czombos Olivér a juniorok között ért el dobogós helyezést.

– A juniorok korosztályában indultam, 15 versenyző ült asztalhoz. A 7 fordulós rapid versenyen 10-10 perc gondolkodási idővel versenyeztünk. Öt győzelemmel és egy döntetlennel, szoros küzdelemben a harmadik helyen végeztem. Bár mindhárom dobogósnak 5,5 pontja lett, a Buchholz számítás döntött. Nagyon örültem, hisz itt három megye sakkozói küzdöttek meg egymással és csoportomban egyik legfiatalabbként indultam – adta tudtul Czombos Olivér.

Kunos Zoltán és Czombos Olivér egyaránt bronzérmet szerzett (fotó: egyesület)

A fiatal sakkozó elmondta még, hogy nagyon zsúfolt programja volt az utóbbi hónapokban. Versenyről versenyre járt. Szegeden ősszel a Régió Játék szervezett egy sakkversenyt, itt második lett és bejutott az országos döntőbe, amely áprilisban lesz Budapesten. Ugyancsak Szegeden, októberben az Őszi sakkfesztiválon első helyezést ért el rapid sakkversenyen. Novemberben Gyulán vett részt egy négynapos versenyen, ahol ötödik helyen végzett. Még abban a hónapban a törökszentmiklósi Open sakkversenyen amatőr kategóriában második helyet ért el. Az év végén Romániában, Nagyváradon korosztályában 2. helyen végzett.

kiemelt fotó: OC archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.