- hirdetés -

Jelenleg csapat nélkül van az orosházi tréner.

Boér Gábor, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője a 13. forduló után felajánlotta lemondását, amit a tulajdonosi kör elfogadott. Az orosházi edzőt a váltás okáról kérdeztük, de ne szaladjunk ennyire előre.

Minden olyan szépen indult.

– Igen, a kupagyőzelem és a bentmaradás után jött az újabb feladat, hogy stabilizáljuk a csapat helyzetét az új bajnokságban. Nehezen indult az új idény, már a nyári átigazoláskor is voltak távozó játékosok, mint például a válogatott kerettag Demjén Patrik, valamint a csapatkapitány, Kálnoki-Kis Dávid. Az ő elvesztésük érzékenyen érintette a csapatot. Ennek ellenére a felkészülés jól sikerült, ez bizakodásra adott okot. Mindenkit egy kicsit elaltatott a felkészülési mérkőzések eredménye, köztük minket is. (Felkészülési mérkőzésen a ZTE legyőzte az Union Berlint is – a szerkesztő). Az Eszék elleni két kupamérkőzésen is véleményem szerint játékban helyt álltunk a magasabban jegyzett csapat ellen.

Elkezdődött a bajnokság és nem jöttek az eredmények.

– A bajnokságot egy Kisvárda elleni hazai vereséggel kezdtük, de bíztunk benne, hogy ki fogunk egyenesedni, de arra nem számítottam, hogy menet közben további játékosok is távoznak, így Mocsi Attila, Ikoba, Tajti Mátyás, Gergényi Bence. Ők meghatározó játékosoknak számítottak Egerszegen. Új játékosok érkeztek, akiket a bajnoki mérkőzések közben kellett beépíteni a rendszerbe. A magyar öltöző átalakult nemzetközivé a külföldi játékosok érkezésével. Ez érződött a csapategységen is! A játék nem párosult eredménnyel, ezzel a gárda önbizalma is csökkent. A klubvezetés türelmes volt, de az ellenséges hangulat kezdett eluralkodni és jobbnak láttam felajánlani a lemondásomat, amennyiben ezzel tudok segíteni a csapaton. Az új impulzus általában átlendíti az adott csapatot a holtponton.

Így győzött a ZTE a kupadöntőben Boér Gáborral a kispadon:

forrás: M4Sport youtube

Ki szította az ellenséges hangulatot?

– A játékosokkal nagyon közel álltunk egymáshoz, azt éreztem rajtuk, hogy nagyon jó partnerek a mindennapokban. A vezetőkkel is jó kapcsolatban álltunk. Korrekt módon, folyamatosan tudtuk értékelni a teljesítményt. A csapattal szemben jövő külső negatív hangok erősödtek fel az utóbbi időszakban.

Kudarcnak értékeli-e az egerszegi szerepvállalást?

– Nem értékelem kudarcnak az eltelt időszakot. Kupagyőzelem és bentmaradás után a fél csapat távozott, ennek ellenére nem kiesőhelyen adtuk át a csapatot. ( A bajnokság téli szünetében az új stábbal a ZTE jelenleg a kieső, 11. helyen áll – a szerkesztő).

Mivel tölti megnövekedett szabadidejét Boér Gábor?

– Jelenleg nyugodtak a napjaim, kevésbé mozgalmasak. Több idő jut a barátokra, a családra, mivel keveset voltam az utóbbi időben itthon. Most ezeket a dolgokat szeretném bepótolni.

Voltak-e már megkeresések?

– Az első hetekben néma maradt a telefon, azóta viszont több megkeresésen vagyunk túl a stábommal, de tárgyalásig nem jutottunk. Készen állunk arra, hogy újabb feladatokkal birkózzunk meg, mert minket a munka éltet! Az, hogy mikor fog bekövetkezni az újabb felkérés, az most nem csak rajtunk múlik. Személyes célom, hogy addig is fejlesszem magam, elsősorban a nyelvtudásomat szeretném magasabb szintre emelni és külföldi tanulmányutakon szeretnék részt venni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.