- hirdetés -

A harmadik, vagyis az öröm gyertyáját gyújtották meg a Hajnal Evangélikus Óvoda tagjai december 15-én. Az ünnepi eseményen Laczki János evangélikus lelkész mondta el gondolatait, aki a gyerekek közös éneklése mellett gyújthatta meg az adventi koszorú három lángját.

Az óvodák számára az advent az év egyik legeseménydúsabb és legizgalmasabb időszaka. A gyerekek óriási kedvvel várják, hogy épület ünnepi díszt öltsön és elérkezzen a karácsony. A Hajnal Evangélikus Óvodában sincs ez másképp, többek között az óvoda fenyőjét is az óvodások díszei teszik még szebbé.

– Különleges események egész sora várja a gyermekeket ebben az időszakban. Vannak adventi nyílt napjaink, amikor a szülőket is várjuk, hogy gyerekeikkel közösen készülődhessenek a karácsonyra. Az óvodai csoportjainkban rövid ünnepélyeket is tartunk, amikor az Úr Jézus születését ünnepeljük. Az adventi hetek hangulata, eseményei, gondolatai, a várakozással teli készülődés mind folyamatosan készítik elő a gyermekek lelkét a karácsonyi öröm befogadására – mondta Vajer Tímea, óvodavezető.

Az intézményben az advent vasárnapokat megelőző pénteken a gyerekekkel közösen gyújtják meg a gyertyákat az óvoda koszorúján. A harmadik, vagyis az öröm gyertyája is nagy lánggal égett, amit az óvodások dalai csak még tovább tápláltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.