- hirdetés -

Az NB I/B-s tabella hátsó traktusában tanyázó Gárdony otthonába látogattak az orosházi női kézilabdázók a hét végén. A papírforma alapján simának látszó mérkőzés igencsak szorosra sikeredett.

Az utolsó utáni pillanatban zsebelték be a két pontot Gárdonyban. A találkozó nagy részében rohant az eredmény után az orosházi gárda. Az első félidőben ötgólos, a másodikban pedig négygólos hátrányt dolgozott le.

Egy hét pihenő után folytatódott a bajnokság. Rácz Panna szerezte az első vendég gólt, majd a hosszabb sérülés után visszatérő Kenyeres Barbara is bevette a gárdonyi kaput. Hiába a jó kezdés, a Gárdony magához ragadta a kezdeményezést. Két góllal is megléptek a házigazdák, amit egy kis idő múlva sikerült eltüntetni, de negyed óra után már 10-6 állt az eredményjelzőn. Morva Zoltán nem várt tovább, időt kért. Jelentős változást ez sem hozott a játékba, amit kihagyott helyzetek, eladott labdák jellemeztek ebben az időszakban. A 23. percben 13-8-nál alakult ki a legnagyobb különbség.

Az első játékrész hajrájában azonban sikerült ritmust váltani, ezzel egyidőben csökkent a hátrány is. Ludvig Krisztina duplája után Kenyeres Barbara egalizált, sőt az első félidő végén időn túli hetest harcoltak ki az orosházi lányok, amit azonban Zavaczki Boglárka nem tudott gólra váltani (14-14).

Ludvig Krisztina fontos gólokkal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: OKC)

Morva Zoltán együttesének lendületét a szünet sem törte meg, ahogy az sem, hogy először az ellenféltől Vernes Dorottya talált be a folytatásban. Ács Orsolya gyorsan egyenlített, majd két Ludvig találat következett, amivel először vezettek a vendégek két góllal. Volt esély növelni az előnyt, de újabb hullámvölgy következett. Rövid időn belül újból a hazaiak vezettek, majd a 47. percben már 24-20-ra léptek el. Kenyeres Barbara vállára vette a csapatot, egymás után szerezte a gólokat, az utolsó tíz percre már csak két találat volt a lemaradás. A hajrában a védekezés is összeállt, de Reszegi Eszter is a legfontosabb pillanatokban teljesített a kapuban kiválóan. 

Az 53. percben egy új mini játszma kezdődött, Kenyeres Barbara újra kiegyenlített 25-25. Egy állóháború alakult ki, a fokozódó tét miatt egyre többet hibáztak a csapatok. Az 59. percben törte meg a csendet az orosházi csapat, Gara Dorina a legjobbkor volt a legjobb helyen. Már csak negyven másodperc maradt hátra, amit egészen a végéig ki tudtak használni. A lefújáshoz közel, passzív jelzésnél Kenyeres Barbara tört át a gárdonyi védelmen és csak szabálytalanul tudták megállítani. Újabb időn túli büntető következett. A hétmétereshez ezúttal is Zavaczki Boglárka állt oda, ám ezúttal a hálóba helyezte a labdát. Egy góllal, 27-26-ra győztek az orosházi lányok, amivel megerősítették a helyüket a tabella felső harmadában.

Morva Zoltán: Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk Gárdonyban, de őszinte leszek, ennyire nehéz mérkőzésre nem gondoltam. Azzal, hogy a hétmétereseket és ziccereket kihagytuk a saját helyzetünket nehezítettük meg. Örülök, hogy volt tartása a csapatnak, és a végén, amikor igazán számított, nem remegett meg a kéz.

Gárdony-Pázmánd NKK–Zengő Alföld Orosházi KA 26–27 (14–14)

NB I/B 12. forduló, Gárdony, 85 néző. 

Vezette: Simon Barna, Weinert Gergő.

Orosháza:  Bálint – Ludvig 5, Kovács, Zavaczki 5 (4), Kostyó 1, Kenyeres 7, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula 1, Péter, Baráth, Ács 3, Petri, Jáhn, Gara 1. Edző: Morva Zoltán. 

A Gárdony legjobb góldobói: Berkes-Kaiser 10 (1), Nemes 3, Vernes 3.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 7/4.

Egy mérkőzés maradt hátra az évből, amelyen hazai pályán játszik a Zengő Alföld Orosházi KA. Az ellenfél a Kispest NKK lesz. A találkozó december 10-én, 18 órakor kezdődik majd az Eötvös csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.