- hirdetés -

Megérkezett a téli csapadékos időszak, ezzel együtt pedig a nagyobb csúszásveszély is, amivel a főtéren jelzőtáblák elhelyezésével is szeretnék felhívni a figyelmet.

A város főterén és környékén évek óta problémásnak számít a közlekedés a téli hónapok során. Többször is előfordult már, hogy az esőzések, havazások vagy a kisebb hőmérséklettel járó esetleges fagy miatt kisebb balesetek történtek. Sokan csúsztak el séta közben vagy estek el kerékpárjukkal. A hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében táblák is figyelmeztetik a főtéren haladókat, hogy figyeljenek oda magukra, elkerülve a váratlan és kellemetlen baleseteket.

Táblák is figyelmeztetnek a csúszásveszélyre (Fotó: Nagy Kristóf)

Ez természetesen nemcsak a főtérre és környékére vonatkozik, mint ahogy ebben az időszakban az autósoknak sem árt a szokottnál is körültekintőbbnek lenniük. A járdák mellett ebben az időszakban az útszakaszok is csúszósak lehetnek, érdemes körültekintőnek lenni a követési távolság megtartásakor is. Ilyenkor könnyebben megnőhet a járművek fékútja, ami szintén koccanásokhoz vezethet. A hideg idővel és a csúszós utakon való közlekedéssel kapcsolatban a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság is adott ki a héten sajtóközleményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.