- hirdetés -

Az elmúlt hetekben ünnepi díszekbe öltözött a város több pontja, az Árpád-kert mellett a katolikus templom előtti tér is új látványelemekkel bővült, hogy szebbé tegye az orosháziak számára az ünnepvárást. December 3-án pedig el is érkezett advent első vasárnapja, ahol a Székács iskola diákjainak előadását követően meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. A színpadon ezt követően Koós Réka lépett fel.

Forralt bor és különböző finomságok illata lengte be az Árpád-kert és a katolikus templom környékét vasárnap délután, amikor az adventi programsorozat első napját rendezték meg. A középpontban az idén már a Kossuth utcán, az Oros-haza Baráti Kör által felállított hatalmas adventi koszorú állt, de a napokban a város főterére is megérkezett Orosháza karácsonyfája.

A baráti kör elnöke, Kálmán László elmondta, hogy idén immár 16. alkalommal építették meg a városi aranykoszorút, a gyertyák ezúttal is Budapestről érkeztek. A közösségi oldalukon három színkombinációra lehetett szavazni az elmúlt napokban, a győzelmet végül a fehér-arany kombináció szerezte meg. Szintén évtizedes múltra tekint vissza, hogy a Rotary Club Orosháza tagjai forralt bort osztogatnak a járókelőknek, idén azonban egy kis újdonsággal is készültek.

– Ugyanúgy beszereztük a bort, a fűszereket, kiálltunk a kis sátrunkhoz megkínálni az orosháziakat, az idei évtől viszont a környezetvédelem támogatása és elősegítése érdekében repohárban osztogatjuk a forralt bort. A járókelőket is igyekszünk arra ösztönözni, hogy hozzanak magukkal saját bögrét vagy hasonló poharat – mesélte a klub 2023/2024-es évének elnöke, Polyák János.

A Petőfi Művelődési Központ kulturális szervezője, Mikli Hanna köszöntőjében arra kérte a vendégeket, hogy a következő napokban is csatlakozzanak az intézmény bejárata melletti mini karácsonyfaerdő díszítéséhez. Az adventi vasárnapok ünnepi műsorait az orosházi diákok és pedagógusaik nyújtják majd az adventi hétvégéken, elsőként a Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tanulói léptek színpadra (felkészítő tanáraik Domjánné Szólik Anikó és Koncsek Árpádné voltak).

Ezt követően Ördög Endre evangélikus lelkész mondta el ünnepi gondolatait. Mint mondta, az egész világ azt mutatja, minden tünete és baja azt kiáltja szívünkbe, hogy lerongyolódtak a kapcsolataink, szétszakadtak a szálak és kötelékek, eltépődtek az eltéphetetlennek hitt, sokszor tehetetlenül sodródunk a világban. Az idei advent üzenete tehát egy olyan alapvető kapcsolat helyreállítását üzeni, amely ha a helyén van, meggyógyul minden más kapcsolat is.

Ezután nem maradt más hátra, minthogy lángra lobbanjon az adventi koszorú első gyertyája, az ünnepélyes pillanatokat követően pedig sokan tértek vissza az Árpád-kertben felállított sátorba, hiszen az adventi koncertek sorozata is megkezdődött. Az első fellépő idén Koós Réka volt, aki a táncdal műfajába kalauzolta el az adventi program résztvevőit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.