- hirdetés -

Alacsonyabb osztálybeli ellenfelet győzött le az orosházi csapat.

A Békés Vármegyei Kupa 3. fordulóját rendezték a hétvégén. Az OMTK-ULE Dévaványán lépett pályára. Az ULE az 1. körben erőnyerő volt, a 2. fordulóban 6-1-re nyert Battonyán. A 3. fordulóban Dévaványán nehéz mérkőzésen nyert és továbbjutott a kupában.

Dévaványai SE–Orosházi MTK-ULE      0 – 1      (0 – 1)

Dévaványa, 50 néző. Vezette: Bozó Norbert.

Dévaványa: Szász – Katona (Nyiri R.), Juhász P., Papp K., Feke (Hőgye), Gál, Szabó E., Somogyi, Ernyes (Ungi), Papp D. (Csordás), Papp V. Edző: Bereczki Árpád.

Orosháza: Bordás – Buzai, Szabó Ákos, Harangozó, Babolek, Burai, Darida, Fehér, Bónus (Kasik), Miszlai, Szarvas (Gedó). Edző: Buza Barnabás.

Gólszerző: Miszlai (7.).

Metsző hidegben fogadta a Dévaványa csapata a tavalyi kupagyőztes I. osztályú Orosháza csapatát. Hamar vezetést szerzett az ULE. A 7. percben egy távoli lövés kipattant a kapusról, Miszlai ott termett és közelről a hálóba lőtte a labdát, 0-1. Az OMTK-ULE többet támadott, de a hazaiak kontrái többször veszélyt jelentettek Bordás kapujára. Az 57. percben eldőlhetett volna a találkozó, de Babolek 11-esét Szász kapus védte. Az utolsó percben a hazaiak kértek számon a játékvezetőtől egy büntetőt, de Bozó játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Egygólos győzelmet ért el a kékmezes ULE csapata (fotó: Erdős Csaba)

Bereczki Árpád: – Jól játszottunk ma, a legvégén jöhetett volna a csattanó, ha a játékvezető be meri fújni csapatunknak a százszázalékos büntetőt.

Buza Barnabás: – A továbbjutás volt a lényeg, amit gyenge játékkal értünk el.

További eredmények: Mezőhegyesi SE–Gyomaendrődi FC 0-1, Mezőmegyer SE–Nagyszénás SE 2-1, Végegyházi SE–Medgyesbodzás SE 2-2, Kétegyházi SE–Mezőberényi LE 1-0, Újkígyós FC–Szabadkígyósi SZSC 0-2, Kamuti SK–Tótkomlósi TC 1-3, Gyulai TFC–Szarvasi FC 2-0.

Kiemelt kép: Erdős Csaba

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.