- hirdetés -

Minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző szórakozást, előadást a Petőfi Művelődési Központ őszi családi délutánján. A szervezők színes programokkal készültek a november 24-i eseményre. Népi játékok, interaktív mese és Jakupcsek Gabriella várta az érdeklődőket.

Gyerekzsivaj, ismerősök, rokonok beszélgetésének hangja töltötte be a Petőfi Művelődési Központot. Az őszi családi délutánra három órától várták a vendégeket. A gyermekeknek népi játszótérrel készültek a Szokolay teremben, melynek során a nagyszüleik korabeli játékokat próbálhattak ki. Emellett csillámtetoválás is várt rájuk. A játékot csupán egy kis időre szakította meg a BÁNdor Gyermekfoglalkoztatás műsora, akik „A banya” című mesét adták elő a legfiatalabbaknak interaktív módon.

A labdázás, horgászás beszélgetés közepette a művelődési központ karácsonyi dekorációja is nagy sikert aratott. Majd a 18 órához közeledve szép lassan a színházterem is megtelt érdeklődőkkel, akik Jakupcsek Gabriella „Mentális és fizikai egészség kontra tempó” című előadására érkeztek.

– A beszélgetés mindig egy elég nehéz dolog, nem könnyű beindítani a közönséggel. A szokásos engem érdeklő történetekkel érkeztem, az előadás pedig eközben alakul attól függően, hogy melyiknek hogy van sikere. Nem titok az sem, hogy „A napos B oldal”, vagyis a 40 feletti létünk összes fonákságával, mit tehetünk magunkért és a környezetünkért. Ez adja a kiindulópontot, de arról is szó lesz, hogyan lehet a változásokhoz alkalmazkodni. Szerintem manapság ez egy nagyon fontos kérdés – mondta Jakupcsek Gabriella, majd kiemelte, mivel az emberek manapság nem igazán beszélgetnek, így még inkább fontos ezen témák boncolgatása.

Véleménye szerint a beszélgetéssel rengeteg egészségügyi probléma lenne megszüntethető, ha minket ért ingereknek jobban hangot adnánk családunknak, barátainknak. A műsorvezető az este végére azt reméli, mindenki úgy távozik a teremből, hogy elgondolkodtatták a hallottak. Emellett a nevetésből sem lesz hiány, de a történetekkel ugyanúgy szeretné szíven ütni az embereket, mint megnevettetni.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.