- hirdetés -

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokság 11. fordulójában a tabella második helyén álló Érd csapatához látogatott az orosházi női csapat. Nem ők voltak a meccs esélyesei, de az eddig látottak alapján a pontszerzés benne volt a pakliban.

Érd – Zengő Alföld Orosházi KA 31-24 (16-10). NB I/B 11. forduló, Érd, 200 néző. Vezette: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 4, Kovács 3, Zavaczki 4, Kostyó 2, Baráth, Rácz 5. Cserék: Bálint (kapus), Mikula 1, Péter, Gara, Ács 1, Petri 4, Jáhn. Edző: Morva Zoltán.

Az Érd legjobb góllövői: Szakály 6, Gerháth 6, Dávid-Azari 5, Panyi 5.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

A vendéglátó érdiek kimondott célja visszajutni az NB I-be, ezért ádáz harcot vívnak a listavezető és eddig hibátlan mérleggel rendelkező Szombathelyi KKA együttesével. A forduló előtt a második Érd és a negyedik Zengő Alföld Orosházi KA csapatai között mindössze három pont volt a különbség, joggal remélhettük, hogy egy jó színvonalú, izgalmas mérkőzés következik az Érd otthonában. Sajnos az izgalmak elmaradtak.

Orosházi szempontból jól indult a találkozó, ugyanis egy sikeres védekezés után, Rácz Panna vette be először az érdi kaput. Ezt követően még Ludvig Krisztina is előnyhöz juttatta a vendég csapatot, de rövid időn belül fordítottak a hazaiak és innen nem is engedték ki a kezükből a vezetést. Amit Morva Zoltán vezetőedző kért a lányoktól, hogy próbáljanak felszabadultan, a hétközi kupameccshez hasonlóan bátran játszani, sajnos nem valósult meg. Görcsösen, nagyon sok hibával támadott az orosházi csapat. Védekezésben az elején még meg volt a keménység, de ez nem párosult jó kapusteljesítménnyel, később azonban már elmaradtak a megállító faltok, elől pedig nem igen találtál a helyzeteket a lányok. A technikai hibákat az érdiek azonnal és kegyetlenül büntették, így a szünetben már hat gól volt a különbség a vendéglátók javára.

A szünetbeli nagy különbséggel az érdemi kérdések tulajdonképpen el is dőltek. A második félidőre annyi változott, hogy Bálint Anna révén egy jó teljesítmény érkezett a kapuba, de hiába fogott több ziccert és hétméterest, ezek sem adtak kellő lendületet a csapatnak. Az elhibázott támadások továbbra is jellemzőek voltak az orosháziakra. A különbség már nem nőtt jelentősen, de ehhez az is hozzátartozik, hogy Simics Judit ekkor küldte pályára azokat a játékosait, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, kulcsjátékosait pedig pihentette.

Morva Zoltán: – Eddig nem ezt az arcát mutatta a társaság. Mintha a fejünket otthon hagytuk volna. Lélektelenül, nagyon sok hibával játszottunk, sem a támadójátékunk, sem a védekezés nem az elvárható szinten működött. Nagyon csalódott vagyok, de bízom benne, időben jött ez a pofon és az utolsó két meccset meg tudjuk nyerni, hogy jó szájízzel vonuljunk a karácsonyi szünetre.

Most egy hét szünet következik az NB I/B-ben, legközelebb december 3-án a sereghajtó Gárdony-Pázmánd NK otthonában lépnek pályára Bálint Annáék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.