- hirdetés -

Újabb fordulót rendeztek meg a hétvégén a Békés vármegyei labdarúgó bajnokság osztályaiban.

Három pont Jaminából

A Békés vármegyei I. o. labdarúgó bajnokság 14. fordulójában az OMTK-ULE 1913 csapata szombaton kora délután a békéscsabai Jaminában tette tiszteletét. Az ULE 29 pontjával a 2. helyet foglalta el a tabellán, a házigazdák 9 ponttal a 7. helyen álltak.

Jamina SE – Orosházi MTK-ULE       1 – 2      (0 – 1)

Békéscsaba, 70 néző. Vezette: Kovács Antal (Kepka Roland, Zahorecz Soma).

Jamina: Démusz – Horváth M., Leszkó, Kardos, Kovács I. (Gál), Bogár, Murvai (Simon D.), Dankó, Szaszák (Lipták-Pikó), Bencsik, Ökrös. Edző: Varga Péter.

Orosháza: Bordás – Szabó Ákos, Kasuba, Harangozó, Babolek (Gedó), Burai, Papp M., Darida, Bónus (Kasik), Miszlai, Szarvas. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Bencsik (74.), ill. Miszlai (32., 69.).

A mai mérkőzésen az orosházi csapat érvényre juttatta nagyobb tudását. A Jamina méltó partnere volt a kék-fehéreknek, de Miszlai villanásai eldöntötték a mérkőzést.

Varga Péter: – Bár a játékosaim szomorúak, de ez a mérkőzés teljesen más képet mutatott, mint amikor Orosházán úgy mentünk ki, hogy kevés kapott góllal ússzuk meg. További pozitívum, hogy végig egyenrangú ellenfelek voltunk és pontot érdemeltünk volna. Büszke vagyok a csapatomra, építkezünk tovább.

Buza Barnabás: – Nagyon mély talajú pályán, jó hozzáállással és Miszlai Laci extra teljesítményének köszönhetően kényelmesen szereztük meg a három pontot és csak a különbség volt kérdéses. A bajnokság őszi részét letudtuk, a kupában azonban még akad dolgunk jövő héten.

Az OMTK-ULE a 2. helyen telel, majd készül a tavaszi fordulókra.

Értékes Rákóczi-győzelem

A Békés vármegyei II/A bajnokság 13. fordulójában a Békési FC csapatát fogadta az OMTK-Rákóczi. A 12 pontos Rákóczi villanyfényes mérkőzést játszott a 15 ponttal rendelkező Békési FC csapatával. A Rákóczi az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott Csabacsűdön, míg a békésiek hazai pályán szenvedtek 4-0-s vereséget a mezőmegyeriek ellen.

OMTK-Rákóczi – Békési FC      4 – 2      (3 – 1)

Orosháza, 50 néző. Vezette: Baczovszki Attila (Gyebrovszki György, Krcsméri Milán).

Rákóczi: Dobozi (Németh R.) – Janicsek, Kun, Polacsek, Bok, Kocsis (Szabó T.), Berta, Csőke (Kérdő), Valach, Buzai, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Békés: Takács – Medve, Minya, Kis J. (Nagy J.), Reszelő J., Római J. (Székely), Mihalik (Antal), Mester, Laukó (Varga K.), Kardos, Balázs. Edző: Szarvas András.

Gólszerzők: Halász (12.), Berta (20.), Csőke (40.), Szabó T. (79.), ill. Kardos (36.), Balázs (86.).

Kiállítva: Reszelő J. (78. – második sárga lap).

A balszerencsés döntetlenek után a mai napon a Rákóczi nem engedte ki a vezetést a kezéből és értékes győzelmet szerzett a jó csapat benyomását keltő békésiek ellen.

Buza Barnabás, megbízott edző: – Fiatal csapatunk nagyon jól állt a mérkőzéshez és gólratörő játékkal, megérdemelten nyert.

Szarvas András: – Gratulálok az orosháziaknak a győzelemhez.

Az OMTK-Rákóczi a 10. helyről várja a tavaszi folytatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.