- hirdetés -

Fiatal csapattal állt helyt a Zengő Alföld Orosházi KA az élvonalban szereplő Békéscsaba ellen. A Magyar Kupa harmadik fordulójában rendeztek megyei derbit.

A rutinos játékosok csak a pálya széléről követték az eseményeket, Morva Zoltán edző a fiatalokat nevezte a kupamérkőzésre.

Fotó: Nagy Kristóf

A csapat átlagéletkora 19 év volt a szerda esti találkozón, de egyáltalán nem feltartott kezekkel várták a csabaiakat. Az első gólt Petri Ildikó szerezte, majd a harmadik percben is az orosháziak álltak jobban, miután Kostyó is betalált. Ez volt az utolsó alkalom, hogy vezettek a kék-fehérek, a rutinos Békéscsaba gyengébb, pontatlan játékkal, de folyamatosan növelte az előnyét. Negyed óra elteltével már 4-10 állt az eredményjelzőn, pár perc múlva Morva Zoltán 4-11-nél időt is kért. A különbség a folytatásban is megmaradt, hétgólos vendégelőnynél fordultak a felek.

A második játékrész első percei is az orosháziakról szóltak, a 34. percig két gólt le is dolgoztak a hátrányból. Bátor játékukat a teljesen megtelt Eötvös csarnok számtalanszor jutalmazta tapssal. Teljesítményük egyik legjobb elismerése, hogy Rác Sándor a 40. percben visszaküldte a kezdősorát, amikor már csak négy gól volt a két együttes között. Ez többek között Péter Petra látványos játékának volt köszönhető, a 16 éves átlövő sok gondot okozott a csabai védelemnek. Végül visszaállt a nagyobb különbség, de a második félidőt egy góllal így is megnyerte a hazai alakulat. A Békéscsaba 35-29-re győzött és jutott tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Morva Zoltán: A célunk a tisztes helytállás volt, ezt megkaptam a csapatomtól. Elsősorban a fiataloknak akartam lehetőséget biztosítani, hogy megnézzük mire képesek egy sokkal jobb gárda ellen. Abszolút nem vallottak szégyent, külön kiemelném Péter Petra játékát. Ilyen teljesítményt még nem láttam a fiataljainktól, de ha így játszanak bajnoki meccseken is, sokkal több lehetőségük lesz a pályán lenni. Végül, de nem utolsó sorban, a szurkolóknak szeretnénk megköszönni, hogy hétközben is ennyien kijöttek és segítették a csapatot.

Zengő Alföld Orosházi KA – TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 29-35 (9-16)
Női kézilabda-mérkőzés, Magyar Kupa 3. forduló, Orosháza, 300 néző.
Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.
Orosháza:

Reszegi – Jáhn, Kovács Petri 5, Kostyó 1, Gara 1, Leczkési 3. Cserék: Bálint (kapus), Baráth 3, Prozlik, Bedron 5, Péter 6, Ács 5. Edző: Morva Zoltán.
A Békéscsaba legjobb góllövői: Kukely 6, Jovicevic 5, Szondi 4.
Kiállítások: 0 perc, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/0, illetve 3/3.

November 19-én, vasárnap egy bajnoki rangadó vár az orosháziakra. A második helyezett Érd otthonába látogatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.