- hirdetés -

Egy pillanatnyi figyelmetlenség okozott balesetet, egy motoros súlyosan megsérült Orosházán. Közúti baleset gondatlan okozása miatt indított nyomozást a helyi rendőrkapitányság, az iratokat továbbították az ügyészségnek.

A baleset még október 18-án 16 óra 15 perc körül történt a Báthory utcában. Egy autós a Rákóczi úti kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhajtani a Szentesi út felé, de nem adott elsőbbséget egy motorosnak. Kihajtott elé, és a motoros már nem tudott megállni, nekiütközött a kocsinak, elesett, és súlyosan megsérült.

Az autós rögtön tudta, hogy ő okozta a balesetet, kihallgatásán úgy fogalmazott: egy pillanatra figyelmetlen volt, teljes mértékben elismeri a felelősségét, és amiben tud, segít a sérültnek. A motorral közlekedő férfi pedig azt hangsúlyozta: szerencséjének tartja, hogy éppen a baleset előtt szerzett be védőruhát, és viselte is. A csuklója eltört ugyan, de a ruha minden bizonnyal további sérülésektől óvta meg.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a közúti baleset gondatlan okozása miatt indított nyomozás iratait továbbította az ügyészségnek – írja a police.hu.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy elég egy pillanatnyi figyelmetlenség vagy akár egy jelentéktelennek tűnő szabálytalanság is ahhoz, hogy baleset történjen. A járművezetőknek vezetés közben minden másodpercben a forgalomra kell figyelniük, a motorosoknak pedig nem szabad elindulniuk bukósisak és védőruha nélkül!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.