- hirdetés -

Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb – írja röviden, de lényegretörően felhívásában az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. Az utóbbi időszak adatai ugyanis azt mutatják, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat.

Pedig az öv életet menthet

CsaT(T)lakozz Kampány ide vagy oda, gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseink adatai. A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80%-ban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét – írja közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Leírták azt is, még nagyobb felelőtlenségnek számít, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést. A kifogások tárháza persze ilyenkor kimeríthetetlen: kényelmetlen vagy épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába. – Mindent (is) hallottunk már – áll a felhívásban.

Orosz rulettet játszanak a motorosok is, ha nem vesznek bukósisakot

Mivel az időjárási körülmények egyre zordabbá válnak, bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is. Az ellenőrzött emberek közül mégis több, mint 50-en játszottak ezzel orosz rulettet októberben.

– Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv – tették hozzá.

Kiemelt kép forrása: police.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.