- hirdetés -

Tíz év után tért haza az orosházi focista.

Bónus Marcell egy évtizede lépett feljebb a ranglétrán és váltotta fel az Orosháza FC sárga-fekete mezét előbb a békéscsabai lila-fehérre, majd a Honvéd MFA piros-fekete mezére. A fiatal labdarúgó szeptemberben hazatért, azóta gólt és gólpasszokat jegyez az OMTK-ULE játékosaként. Ennek apropójául kérdeztük a 20 esztendős labdarúgót.

Mit lehet tudni Rólad?

– Öt éves koromban, az Orosháza FC színeiben ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival. Tíz esztendősen kerültem a Békéscsaba UFC-hez, majd újabb három év múlva a Honvéd Magyar Futball Akadémiára. Tizenhét évesen igazoltam vissza a Békéscsaba 1912 Előre csapatához, majd 2023 szeptemberében tértem vissza szülővárosomba, az OMTK-ULE csapatához.

Bónus Marcell fontos láncszeme az ULE csapatának (Fotó: archív/Bohus Krisztián)

Békéscsabán többnyire az NB III-as csapatban kaptál szerepet, miért döntöttél a megyeegy mellett?

– A Békéscsaba első csapata kiesett az NB II-ből, a tartalékcsapata pedig az NB III-ból. A döntésem oka, hogy Orosházáról már többször kerestek, a városhoz kötődöm, és ami igazán döntő volt, hogy az egyesület által felvázolt lehetőségek megegyeztek az elképzeléseimmel.

Hogy érzed magad az OMTK-ULE színeiben?

– A csapat befogadott, gyorsan beilleszkedtem, jól érzem magam az új társak között.

A gólpasszok után a Mezőhegyes ellen gólt is szereztél. Hogyan emlékszel vissza a találatodra?

– Elég gyorsan történt minden, de ha jól emlékszem, jobb oldali szöglet után a kipattanó labdát kapásból 18 méterről a jobb alsó sarokba rúgtam.

Négy évet töltöttél a kispesti Magyar Futball Akadémián. Milyen tapasztalatokat szereztél, kitől tanultál a legtöbbet?

– Konkrétan nem akarok egy edzőt sem kiemelni, de az biztos, hogy az ott töltött évek alatt technikailag, taktikailag és mentálisan is nagyon sokat fejlődtem, erősödtem.

Húsz évesen további céljaid lehetnek. Mik ezek?

– Célok mindig vannak, most a legfontosabb felépíteni magam és pár éven belül minél magasabb osztályban játszani, akár az OMTK-ULE színeiben.

Fotó: archív/Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.