- hirdetés -

Évtizedek óta hagyomány, hogy közös bulival ünneplik meg a városrészt a rákóczitelepiek. Az idei rendezvényen ismét fergeteges volt a hangulat. Kézműves vásár, helyi termelők, sztárvendégek várták az érdeklődőket. A délutánt pedig egy éjszakába nyúló diszkóval zárták.

Délelőtt már a rákóczitelepi sportpályán hangolódtak az emberek a rendezvényre. A pörköltfőző verseny résztvevői bográcsai alatt ugyanis már ekkor égett a tűz, hogy délutánra finom falatokkal szolgáljanak a vendégeknek. Az események és bemutatók előtt Oravecz Nóra alpolgármester egy közös tortázásra invitálta a rákóczitelepieket, ezzel megünneplve a közösséget és a városrészt.

– Rengetegen érkeztek ma ide. A programok folyamatosan követik egymást, néha én is csak kapkodom a fejem – mondta nevetve az alpolgármester. – Kézműves vásár, helyi termelők várják az embereket. Emellett a zumbások is csodálatosak voltak nem is beszélve a mazsorettes lányok bemutatójáról. Mindezek után még inkább emelte a hangulatot Bebe fergeteges előadása, valamint Hevesi Imi bácsi produkciója is jó hangulatot teremtett a gyerekek körében. Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek, és ilyen csodás időben ünnepelhetünk. Boldogok vagyunk, jól érezzük magunkat – hangsúlyozta.

Az említett programok mellett Márió és az Amigo Band is fellépett. Kovács Mihályné úgy fogalmazott a délután folyamán, ez egy nagyszerű esemény és a java még csak most jön. Az idős asszony minden évben részt vesz az ünnepségen, kiemelte, amíg tud, addig mindig vendége lesz a mulatságoknak. Hasonlóan vélekedett a napról a fiatal Hunor is, aki családjával érkezett az eseményre. Számára ezek a rendezvények találkozásról szólnak, maga a közösség a legjobb az egészben.

– Mi az unokánkat hoztuk ki ide, aki nálunk tölti a hétvégét – mondta Mellárné Jagos Piroska. – Eddig ugrálóváraztunk és sétálgattunk az árusok között. Jó kikapcsolódás ez ebben a kellemes őszi melegben. Emellett úgy gondolom fontosak is az ilyen rendezvények, hiszen jobban összekovácsolódhat a város. Örülnék, ha kicsit több lehetőség lenne találkozni és jól érezni magunkat az ismerősökkel az ilyen eseményeken – tette hozzá.

Az idei ünnepségen rendhagyó volt, hogy a pályán az autómodellezők is bemutatkoztak, autóikat pedig minden érdeklődő kipróbálhatta. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban kiemelte, reméli, hogy ez is hagyománnyá válik és a jövőben is együtt szervezik majd ezt a programot. A rendezvény végül egy fergeteges hangulatú diszkóval zárult, így egyhamar biztos nem felejtik el a rákóczitelepiek ezt a napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.