- hirdetés -

Több év kihagyást követően rendeztek ismét úszóversenyt Szarvason. Az Orosháza Úszó Egyesület növendékei közül többen az éremszerzés mellett egyéni csúcsaikat is megdöntötték.

A meghívásos kiíráson 7 úszóegyesület, 120 versenyzője 14 egyéni és 2 váltószámban mérettethette meg magát. A kisebbeknek 25 méteres versenyszámokat, a nagyobbaknak 50 méteres versenyszámokat írt ki a rendezőség. A hét elején több orosházi versenyző is betegséggel küszködött, így a hódmezővásárhelyi versenyen nem tudtak elindulni. A többiek a tervezettnek megfelelően, Szarvason álltak rajthoz.

Az egyesület közleményében olvasható, hogy Fejes-Fehér Benett egyéni legjobbjaihoz közel úszott, háromszor lett negyedik, egyszer pedig ötödik helyezést ért el. Bogár Noémi három versenyszámban javított egyéni csúcsain, két ezüstérme mellé egy negyedik és egy ötödik helyezést hozott haza. Sramkó Gréta egy ezüst-, és három bronzérmet kapott, egyéni csúcsot úszott minden versenyszámban. Szatmári Zselyke és Gárgyán Laura a korosztályánál két évvel és annál idősebbekkel volt értékelve. Jó időeredményekkel, Laura 50 m hátúszásban alig lemaradva a dobogóról, negyedik helyezést ért el, a többi versenyszámban pontszerző volt. Zselyke 50 m pillangóúszásban lett negyedik, pár tizedre volt csak az éremtől, a többi versenyszámban ő is egyéni csúcsait megjavítva értékes pontszerző helyeket szerzett. Schmidt Jenő tanítványa, Furák-Szabovik Kirill mind a négy úszásnemben javított időeredményén, kettő arany, és kettő ezüstérmet vehetett át.

Az orosházi úszók legközelebb október 28-án, Hódmezővásárhelyen versenyeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.