- hirdetés -

Szomszédvári rangadót rendeztek pénteken este Nagyszénáson.

A Békés vármegyei I.o. bajnokság 9. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló első mérkőzését pénteken este lejátszották. A 2. helyezett Orosháza a 6. helyen álló Nagyszénás otthonában lépett pályára.

Nagyszénás SE – Orosházi MTK-ULE 3–4 (0–2)

Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés. Nagyszénás, 280 néző. Vezette: Telek András (Kepka Roland, Nemczov Márk).

Nagyszénás: Lévai – Libor, Lugasi M., Simon L., Kovács L. (Godár), Gazsi (Kálmán), Nagy M., Kókai Á., Sebők, Nagy Sz., Márk. Megbízott edző: Tasi Róbert.

Orosháza: Salka – Kun (Fehér), Kasuba, Szabó Ákos, Huszár, Papp M., Burai (Szabó Áron), Darida, Bónus, Miszlai, Babolek. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Kovács L. (60.), Nagy Sz. (64. – 11-esből), Sebők (73.), ill. Babolek (28., 58.), Miszlai (37.), Huszár (80.)

Piros lap: Papp M. (91. – második sárga lap).

Az 1. percben komoly helyzet alakult ki az orosházi kapu előtt. Egy jobb oldali lapos beadásról maradtak le a belsők. A 12. percben Nagy Szabolcs robogott a kapu irányába, majd keresztbe lőtte a kapu előterében a labdát. A 27. percben veszélyeztetett először a vendég együttes. Papp Máté bal oldali beadását Miszlai lőtte az elvetődő Lévaiba. A 28. percben Burai jobb oldali beadása után Babolek fordult kapura és lőtt 10 méterről a hálóba, 0-1. A 34. percben hazai helyzetnek tapsoltak a szénási szurkolók. Kovács viharzott el a bal oldalon, majd lőtt a rövid sarok irányába, Salka szögletre mentett. A 37. percben Bónus mélységi átadására Kasuba startolt, majd megverve védőjét középre centerezte a labdát, az érkező Miszlai közelről a hálóba belsőzte azt, 0-2. A félidő hátralevő részében előbb Babolek, majd Szabó Ákos fejelt mellé. Az 53. percben Kasuba lövése kerülte el a kaput. Az 58. percben Papp Máté lapos beadását Babolek belsőzte közelről a hálóba, 0-3. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de a hazai csapat nem így gondolta. A 60. percben Nagy Sz. alapvonalról visszagurított labdáját Kovács 16 méterről bombázta a bal alsó sarokba, 1-3. A 64. percben Papp M. buktatta Nagy Szabolcsot 17 méterre a kaputól. Telek játékvezető szabadrúgás helyett nagy meglepetésre a büntetőpontra mutatott. A 11-est Nagy Sz. a kapu bal oldalába vágta, 2-3. A belelkesült hazaiak szinte extázisban futballozva a 71. percben kiegyenlítettek. Egy bal oldali beadás után Sebők lőtt a hálóba, 3-3. A gólfesztiválnak itt nem volt vége. A 80. percben kapu előtti fejpárbaj végén Huszár fejéről került a labda a kapu bal oldalába, 3-4. A 91. percben Papp Máté megkapta 2. sárga lapját, majd a pirosat.

Tasi Róbert: – Sajnálom az első félidei rövidzárlatot, amivel elengedtük az ellenfelet. A második játékrészben viszont mezőnyfölényben fociztunk és nulla-háromról is visszajöttünk a meccsbe. Nem érdemeltünk vereséget.

Buza Barnabás: – A második félidő elég hektikusan alakult. Háromgólos vezetés birtokában óriási hibákat elkövetve, majdnem kicsúszott kezünkből a mérkőzés, de végül az döntött egy fejessel, aki egész héten beteg volt.

Az OMTK-ULE október 21-én, 12 órakor Medgyesbodzáson lép pályára.

Kiemelt kép: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.