- hirdetés -

Mindkét csapatunk vereséggel hagyta el a pályát szombaton.

A 8. fordulót rendezték meg október 7-én a Békés vármegyei I.osztályban. Az OMTK-ULE 1913 csapata a Gyulaiakat fogadta a Mátrai stadionban. A vendégek a mérkőzés előtt 19 ponttal az 1.helyen álltak a tabellán, az OMTK-ULE 18 ponttal a 2. helyet foglalta el.

Orosházi MTK-ULE – Gyulai TFC          0 – 3             (0 – 1)

Orosháza, 700 néző. Vezette: Fekete Zoltán (Baczovszki Attila, Kepka Roland).

Orosháza: Salka – Kasuba, Szabó Á., Huszár, Papp M. (Rau), Burai, Kasik (Harangozó), Darida, Gedó (Bónus), Miszlai, Babolek (Fehér). Edző: Buza Barnabás.

Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Zsilák), Dajcs, Nagy S., Zabari (Kukla), Szabó P., Bojtos (Varga J. D.), Katona (Repisky), Borbély, Varga T., Tanner (Szabó V.). Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerzők: Szabó Zs. (41. – 11-esből), Bojtos (70., 72.).

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött. A 88 éves korában elhunyt Szűcs Ferenc nyugalmazott pedagógusra, egykori Kinizsi labdarúgóra, edzőre, sportvezetőre emlékeztek a csapatok és a szurkolók.

A gólok története:

Küzdelmes mezőnyjátékkal telt el az első félidő a 41.percig, amikor Huszár buktatta Katonát a 16-oson belül. A megítélt büntetőből Szabó Zsombor a kapu bal felső sarkába emelte a labdát, 0-1. A második játékrész elején Burai kimaradt nagy helyzete után a gyulaiak két perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A 70. percben Bojtor átlövése az elcsúszó Salka kapus mellett akadálytalanul vágódott a hosszú sarokba, 0-2. A 72. percben ismét Bojtor volt a főszereplő. A gyulai játékos lefutotta védőjét és lesgyanús helyzetből lőtt a kapu bal oldalába, 0-3.

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barnabás (OMTK-ULE): Az első félidőt csúnyán elbuktuk játékban. A második 45 percet jól kezdtük, de egyenlítés helyett két perc alatt elbuktuk a mérkőzést. Jó lenne több ilyen játékvezetést látni a vármegyében!

Brlázs Gábor (Gyulai Termál FC): A második félidő elején volt egy kicsi bizonytalanság a csapaton belül, de a második gól megnyugtatott bennünket. Ezt a rövid időszakot leszámítva az elképzeléseink szerint alakult a mérkőzés.

Az OMTK-ULE legközelebb október 14-én Nagyszénáson lép pályára.

A Békés vármegyei II/A osztály 7. fordulójában a 4. helyen álló Mezőberénybe látogatott a 6 ponttal rendelkező, 12.helyezett Rákóczi.

Mezőberényi LE – OMTK-Rákóczi         3 – 2          (3 – 0)

Mezőberény, 100 néző. Vezette: Láza András (Jastyúr András, Mákos Gergő).

Mezőberény: Rau – Fazekas, Kéki, Tóth J., Szabó Zs., Kovács Gy. (Buczkó), Gschwindt (Gézárt), Zsíros, Durkó (Kajlik), Adamik (Rónai), Kanó. (Székely). Edző: Gézárt Zoltán.

Orosháza: Németh R. – Kun, Polacsek (Szokolai), Janicsek, Balog N., Csőke, Kun Szabó, Szűcs, Kérdő, Buzai, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Gólszerzők: Durkó (11., 28.), Kovács Gy. (41.), ill. Kérdő (47.), Halász (89.).

Bodzás Ádám: – Az első félidőben rúgattunk három gólt a kiválóan kontrázó hazaiakkal, mi pedig nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket! A második félidei játék képe alapján legalább egy pontot érdemeltünk volna, főleg úgy, hogy egy szabályos gólunkat érvénytelenítette a játékvezető. Ennek ellenére jó játékvezetés volt!

Az OMTK-Rákóczi október 14-én, 15 órakor a Mezőberényt fogadja az ULE-Sportcentrumában.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.