- hirdetés -

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). Az apropó, hogy miközben jelentős orvoshiány van a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben, az intézmény vezetője, dr. Duray Gergő magánklinikát alapított, főként a kórházban dolgozó orvosokkal.

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője magánklinikát nyitott a napokban, nem messze a kórháztól. A napokban megnyitott OrosKlinik Egészségközpont bő egy kilométerre található a városi kórháztól, de nem csak földrajzi közelsége köti össze a közintézménnyel: a magánklinika orvosainak egy része ugyanis a kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is – írja a 24.hu.

A lap egy szakértőt is megkérdezett az esetről, aki elmondta, ha Magyarországon egy kórházigazgató magánklinikát alapít és tulajdonol, bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba. Elárulta azt is, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinikán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg. Összegezve: a szakértő szerint, ugyan jogszerű, amit Duray csinál, de korrektnek és etikusnak nem nevezhető.

A 24.hu megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFŐ), hogy megkérdezzék, jogszerű, illetve engedélyhez kötött-e az, ha egy kórházigazgató magánklinikát nyit. Azt felelték, hogy az érintett intézményvezetőtől erről nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé. A válaszban azonban hangsúlyozták, hogy amint tudomást szereztek a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, az etikai és jogi szempontokat figyelembe véve soron kívüli vizsgálatot rendeltek el. Bővebb tájékoztatást a vizsgálat után ígértek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.