- hirdetés -

Ismét a világ élvonalába kerültünk a cukrászművészetünkkel: a TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott.

Az angol TasteAtlas ismét előállt egy TOP 150-es listával, amelyben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja. A magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként” leíró oldal nemrégiben összeállította a világ száz legjobb tortáját tartalmazó listát, most azonban a sütemények helyett, elsősorban az azokat elkészítő helyekre fókuszált.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két budapesti cukrászda is belefért az előkelő lista első harmadába. A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a rendkívül előkelő tizennegyedik helyet foglalja el az egykor Orosházán alapított Daubner cukrászda.

A Dobos torta kiemelkedik a finomságok közül (Fotónk illusztráció: pixabay.com)

A Daubner Cukrászda, Budapest egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet, ami a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. Az 1901-ben alapított cukrászda számos finomsága közül kiemelkedik a Dobos torta.

Az 1901-ben Daubner Béla által alapított cukrászda jelenleg Daubner György vezetésével Budapesten, a Szépvölgyi úton működik. Orosházi gyökereiket Daubner Béla leszármazottai sem feledik, süteményeik, tortáik csomagolásán Orosháza ma is fel van tüntetve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.