- hirdetés -

Az események sorait augusztus 18-án egy hajnalba nyúló szabadtéri diszkó indította, melyet a szegedi SunCity Brass koncertje színesített. Az ismert zenék, a fények és a felszabadult légkör több családot és barátot vonzott Gyopárosfürdőre, így felhőtlen kedvvel indulhatott a hétvége.

Az Anna and the Barbies és a Wellhello koncertje előtt egy szabadtéri partival hangolódhattak az orosháziak az augusztus 20-i hétvége programjaira. A pörgős és ismert zenéket este 8 órától DJ Bobby szolgáltatta, így megteremtve a hangulatot az utána következő különleges banda, a SunCity Brass koncertjére. A nyolc főből álló csapat igazán nagy jó kedvvel érkezett a városba, már az interjú során is látszott, egy igazán összeszokott és viccekkel teli banda áll majd a színpadra.

– Jól érezzük magunkat, ami természetesen a helyszínnek is köszönhető. Ritka, hogy jó interjút tudunk adni, mert mindig gerjesztjük egymást a poénjaikkal, de igyekezni fogunk – mondta nagy mosollyal az együttes egyik tagja, Kovács Péter, majd magabiztosan kijelentette, ők a már kezdetekben tudták, hogy nagyratörő terveiknek köszönhetően sok koncert vár majd rájuk Magyarországon és a külföldön is. A SunCity Brass pedig nem tévedett, hisz többek között már Olaszországban is turnéztak, valamint Magyarország legismertebb zenei fesztiváljain is felléptek.

– Egy fiatalos és jó társaság vagyunk, kollégák, jobb esetben pedig barátok – folytatták a jó hangulatú interjút. – Mióta elkezdtük az elektronikus felállást, azóta igyekszünk széles skálán bejárni a műfajokat. A kezdetekben akusztikus formációként léteztünk, majd tavaly tudtuk teljes mértékben megvalósítani az álmainkat, így azóta egy elektronikus-akusztikus fúziós bandaként állunk a színpadra – mondta Lukács Levente.

Az együttes újító, kísérletező és bolondos zenekarnak írta le magát, akiket a zene és a barátság tart össze. Ez 2017 óta, mióta megalakult a SunCity Brass nem változott. Zenéjükkel a fő céljuk, hogy szórakoztassák a közönséget, és egy új élményt tudjanak nyújtani a hazai és külföldi piacon egyaránt. Az együttesben összesen nyolcan játszanak, három trombita, két harsona, két tuba és egy billentyűs szolgáltatja a különleges zenei élményt.

Az augusztus 18-i koncerten is hamar megtelt az első sor, az emberek a karjukat a magasba emelve táncoltak az elektronikus-akusztikus dallamokra. Ezután pedig ismét DJ Bobby vette át a színpadon a szerepet, aki egészen hajnali kettőig szórakoztatta az orosházi közönséget.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.