- hirdetés -

Második alkalommal pályázott sikeresen az Orosháza Úszó Egyesület.

A Magyar Úszó Szövetség 2023-ban is meghirdette a „Minden Gyermek tanuljon meg úszni” programját a 2015-ben és később született gyermekek részére. Az Orosháza Úszó Egyesület 2023-ban már a második alkalommal pályázott eredményesen. Az augusztus 11-én véget ért tanfolyamról kérdeztük Fehér Lajost, az OÚE elnök-helyettesét.

Mit takar a sikeres pályázat?

– A sikeres pályázat ismeretében meghirdettük az úszásoktatást, amely óriási érdeklődést váltott ki. Hatvan gyermek térítésmentes úszásoktatására adódott lehetőségünk. A pályázaton elnyert támogatás összege biztosította az úszásoktatással felmerülő költségek fedezetét. A szülőknek az oktatásban résztvevő gyermekek után egyáltalán nem kellett fizetniük, mivel az összes felmerülő költséget az Orosháza Úszó Egyesület fedezte a pályázaton elnyert összegből. Ez a lehetőség egyesületünk kitartó munkájának és eredményességének az elismerése.

Kik tartották az oktatást?

– A gyermekek úszásoktatását az egyesület szakképzett edzői, Duszka-Selmeczi Edit és Gabnai Lívia végezték. Ebben az évben hatvan gyermek ismerkedett meg az úszósport alapjaival, illetve bővíthette az eddig megszerzett tudását. Az Orosháza Úszó Egyesületben dolgozók hitvallása, hogy a fiatalokkal megszerettessék az úszást és versenyzési lehetőséget biztosítsanak a sportág iránt érdeklődők részére.

A sportvezető hozzátette, hogy a pályázaton olyan egyesületek indulhattak, akik már eddigi működésük során értek el sikereket. Ilyen egyesület az Orosháza Úszó Egyesület. Az OÚE az idei országos bajnokságon 8 fiatallal vett részt, akik remek eredményeket értek el. Legsikeresebb közöttük Dávid Olivér, aki 1500 m és 800 m gyorson is országos bajnokságot nyert. Az Ő teljesítménye példaként szolgál az itt résztvevő kisgyermekek számára, hiszen ők lehetnek a jövő úszóbajnokai.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.